Държавата проспа превенцията срещу употребата на наркотици – около тази

...
Държавата проспа превенцията срещу употребата на наркотици – около тази
Коментари Харесай

Държавата проспа превенцията срещу употребата на наркотици

Държавата проспа предварителната защита против използването на опиати – към тази теза се сплотиха специалисти по тематиката за случите на шофиране след приложимост на опиати и алкохол.

„ Когато аз работех, нямахме средства, с които да тестваме водачите за опиати. Клиничната картина, която изучих, ми даде опция да различавам по кое време водачите са използвали наркотично вещество. Появява се тремор в ръката, оточна лигавица, доста постоянно изпитват неспокойствие “, изясни в „ Тази заран “ Борислав Борисов, психолог и някогашен пътен служител на реда.

Всеки ден полицията хваща десетки водачи, седнали зад кормилото с опиати и алкохол в кръвта. Някои са задържани след тежки произшествия с жертви и ранени на пътя.

Един от последните случаи е със хванат рецидивист в Пловдив. 49-годишен дрогиран водач без брошура катастрофира пред пловдивския КАТ след гонка с полицията.

„ Компютърните експерти имат необикновен вид психични структури. Те желаят да изработят цялата си работа бързо и да бъдат в кондиция. В началото стартират да се подтикват с енергийни питиета и кафе, само че след това минават амфетамини. Под тяхно влияние човек става нападателен, държанието му става несъответстващо “, уточни Веселин Герев, психиатър.

Според Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, страната има сбъркана политика в пътната сигурност.

„ Държавата си затваря очите за всичко това, което се случва пред нея, тъй като висши служители вземат участие в цялото нещо. На Семерджиев историята – в два и половина следите бяха заличени с пясък. Ние отидохме 24 часа по-късно да вършим оглед. Ние предложихме доста от дълго време всеки, който е заловен с опиати, да бъде проверяван на 6 месеца и в случай че още веднъж бъде заловен, книжката му да не бъде връщана “, добави той.

Иванов акцентира, че акцията на Министерство на вътрешните работи би трябвало да е против разпространяването на опиати, а освен да бъдат проверявани водачи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР