Държавата няма да подкрепи бизнеса за цената на природен газ,

...
Държавата няма да подкрепи бизнеса за цената на природен газ,
Коментари Харесай

Николов: Държавата няма да подкрепи бизнеса за цената на газа

Държавата няма да поддържа бизнеса за цената на природен газ, тъй като у нас неговата цена е по-ниска, в сравнение с в останалите европейски страни. Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов по бТВ.

Той изясни, че България е единствената страна, която ръководи лично газово вместилище. Според него това дава съображение за задоволително конкурентна цена на газа за българския бизнес.

На въпрос какъв брой България може да издържи, в случай че спрат доставките на природен газ от Русия, Николов напомни, че потреблението на природен газ у нас не е толкоз висока и производството на електрическа енергия не зависи от газа.

По отношение на природния газ министърът на енергетиката сподели, че поддържаме положителни връзки с Азербайджан, приказваме с всички вероятни сътрудници за доставката на полутечен природен газ, за задачата има и задоволително свободни потенциали на терминалите за ВПГ в Гърция и Турция.

Министър Николов съобщи, че договаряния с „ Газпром “ за нов контракт ще стартират през втората половина на тази година, само че това може да стане единствено в случай че няма война.

Не чакам да се трансформират сметките за ток за битовите консуматори, когато падне мораториумът върху цените. „ По-скоро цената на тока няма да скочи след рухването на мораториума “, сподели Николов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР