Държавата никога не е взимала решение да влиза в сделката

...
Държавата никога не е взимала решение да влиза в сделката
Коментари Харесай

Държавата никога не е взимала решение да влиза в сделката за ЧЕЗ, обяви депутат от ГЕРБ

Държавата в никакъв случай не е взимала решение да влиза в договорката за ЧЕЗ. Това съобщи пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Валентин Николов. Коментарът му пристигна след вчерашното решение на държавното управление да не взе участие в покупката на българския бизнес на чешкото сдружение.

Така властта промени радикално позицията си, откакто в началото разгласи при срещата в Министерския съвет при започване на март с Гинка Върбакова, притежател на купувача " Инерком България ", че страната желае да взе участие в договорката. Тогава финансовият министър Владислав Горанов разгласи, че страната е сложила въпроса да придобие най-малко надзорен дял при покупката на българския бизнес на ЧЕЗ. По-късно бе конкретизирано, че това може да стане посредством покупка на дялове в самата " Инерком ".

Според Николов сходно решение не се взима просто по този начин. То би трябвало да бъде подкрепено или от Министерския съвет, или от Народното събрание, а до такова гласоподаване не се е стигнало.

Пред Нова телевизия различен от народните представители на ръководещата ГЕРБ - Димитър Лазаров, разгласи, че страната не е била участник в договарянията за договорката.

" В последна сметка българската страна със своите регулаторни органи Комисията за финансов надзор и КЕВР може да пази публичния интерес ", посочи Лазаров.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (118)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР