Държавата никога не е била в по-добра кондиция, констатира премиерът

...
Държавата никога не е била в по-добра кондиция, констатира премиерът
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Държавата никога не е била по-добре

Държавата в никакъв случай не е била в по-добра кондиция, установи министър председателят Бойко Борисов на изключителното съвещание на Министерски съвет през вчерашния ден.

Според премиера бюджетът за следващата година е „ един от най-амбициозните ", които държавното управление е предписание от началото на прехода. По думите му са се постарали да отговорят на всички предизборни обещания и програмата, която има обединението сред ГЕРБ и „ Обединени патриоти “.

Благодарение на постоянния стопански напредък и данъчната политика са събрани с близо 5 милиарда лева повече доходи в бюджета, сподели министър председателят.

Когато цифрите приказват, и най-големите критици би трябвало да се съобразят с това. Не че им споделям да запазят радиомълчание! Просто да приказват и те в числа! ", заключи Борисов по адрес на опозицията и президента Румен Радев.

При основаването на кабинета поехме ангажимент Брутният вътрешен продукт да стигне до 111 милиарда лева до края на мандата. Сега обаче още през 2019 година той става 116 милиарда лева, а до края на ръководството ще стигне 133 милиарда лева Безработицата е под 5% - 4,8 на 100. И прелестно знаете, че има липса на служащи, а не искащи ", уточни Борисов. Той дефинира външния дълг като рекордно невисок - третия най-нисък в Европейски Съюз.

Благодарение на по-добрата събираемост, на работата на приходните организации и прокуратурата, битката с контрабандата, с олигархията, с източването на Данък добавена стойност приходите в бюджета са с близо 5 милиарда лева повече и си разрешаваме в новия бюджет да предложим растеж на всички места, изясни министър председателят.

Достигаме и 1,58 % от Брутният вътрешен продукт за защита. Гарантирани са средства и за трите плана - за нови самолети, бронирана техника и нови кораби.
Ще има повече средства и за уличната мрежа и пътищата в страната, изясни министър председателят часове преди да замине за Истанбул, където ще участва на откриването на новото летище.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР