Държавата напълно да покрие разликата в цената на тока за

...
Държавата напълно да покрие разликата в цената на тока за
Коментари Харесай

ГЕРБ предлагат 100% компенсация за тока на общини, болници, училища и транспорт


Държавата изцяло да покрие разликата в цената на тока за купуващите от свободния пазар общини, лечебни заведения, културни институции, детски градини, учебни заведения и ясли, публичен превоз, религиозни храмове и други организации от публичния бранш желаеха от ГЕРБ-СДС.

„ Ситуацията в страната е притеснителна. Все повече общини стопират уличното осветяване, градският превоз изнемогва, сметките на лечебните заведения са нарастнали в пъти, същото е и с детските градини, учебните заведения, религиозните храмове, старческите домове и други Всичко това са организации, които имат закрепени бюджети и не могат да вдигнат цените с цел да компенсират нарастването “, изясни някогашният енергиен министър Делян Добрев.

Според него моделът повтаря този, който беше прибавен за ЕРП сдруженията: „ Парите за това ще са от същото място, от където в този момент вземат, с цел да компенсират на ЕРП-тата. В безспорна стойност, парите за отплата за всички тези организации ще са по-малко от парите за ЕРП-тата “.

Той посочи, че е право на ръководещите е да преценяват от къде да вземат тези средства: „ Ние като съпротива предлагаме решение за отплата и подкрепяне на публичния бранш в този сериозен миг. За сметка на кои разноски е право на ръководещите да дефинират “.

Стойчо Кацаров - на прокурор

От ГЕРБ изпращат сигнал до Софийска градска прокуратура и " Икономическа полиция " против служебния здравен министър Стойчо Кацаров поради липса на дейности при данни за спор на ползи. Това стана ясно от думите на депутата Костадин Ангелов.

Става дума за болница " Лозенец ", където КПКОНПИ откри спор на ползи при някогашния изпълнителен шеф Радосвет Горнев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР