Държавата може да влезе в сделката за ЧЕЗ. Това стана

...
Държавата може да влезе в сделката за ЧЕЗ. Това стана
Коментари Харесай

Гинка Върбакова няма против държавата да влезе в сделката за ЧЕЗ

Държавата може да влезе в договорката за ЧЕЗ . Това стана ясно от думите Гинка Върбакова, след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, която завърши преди минути.

Върбакова посочи, че ще замине за Прага, където ще води спомагателни диалози с управлението на ЧЕЗ и в случай че има единодушие и от тяхна страна, то б ългарската страна може да влезе в договорката . Готова съм да отстъпя контракта на страната, посочи притежателят на " Инерком България ", отново с експлицитното конкретизиране, че за това би трябвало единодушието и на " ЧЕЗ Груп ".

Изрично Върбакова сподели, че " министър председателят желае да има цялостен надзор върху договорката и върху компанията, която ще придобием ". Желанието на Борисов било, с цел да може да бъде обезпечена сигурността на крайните консуматори.

На експлицитен въпрос на Actualno.com към Върбакова дали е платила такса от 5 млн. лв. на " Уникредит Булбанк ", с цел да започва банката процедура по вероятно издаване на банкова гаранция за договорката , Върбакова отвърна, че не може да разяснява елементи от договорката и че това е конфиденциална информация и по отношение на банките, с които работи . Тя единствено повтори, че финансирането ще стане от " интернационалните банки ", че няма български банки в договорката и че ще има и лично финансиране. Финансирането щяло да стане ясно на всички, увери Гинка Върбакова.

Сподели с товите другари

Същевременно финансовият министър Владислав Горанов, който беше до Върбакова при изказването, удостовери, че страната има предпочитание да купи контролния пакет акции на българския бизнес на ЧЕЗ, без да прецизира дали страната има пари сега за такава договорка. Припомняме, че импровизирано договорката е за 320 млн. евро. " Виждаме положителната воля на българското сдружението да пусне страната в тази договорка ", сподели Горанов.

Редактор: Милена Славкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР