Държавата може да направи малко за въглищните централи, пазарът в

...
Държавата може да направи малко за въглищните централи, пазарът в
Коментари Харесай

Министър Попов: България е с най-голям спад на въглеродните емисии в ЕС

„ Държавата може да направи малко за въглищните централи, пазарът в доста по-голяма степен през днешния ден дефинира тяхната орис. България е страната с максимален спад на въглеродните излъчвания в първото тримесечие на 2023 година в Европейски Съюз. Това е, тъй като предходната година и по-миналата година цените на електроенерегията бяха доста високи и всички централи работеха. " Това съобщи пред bTV министърът на околната среда и водите Юлиан Попов.

Той уточни, че качеството на въздуха в България се усъвършенства, въпреки и не с нужните темпове. Министърът прикани за замяна на отиплителните уреди и употребяваните коли.

„ В Министерството на околната среда и водите има съществени проблеми, само че не бих споделил, че съм се сблъскал с нещо, тъй като доста добре познавам проблемите в този бранш ", сподели Юлиан Попов.

„ По отношение на Украйна и морето въпросът изобщо не е екологичен. Много необичайно в България стартира да се надига суматоха, че взривяването на язовир „ Нова Каховка " може да замърси морето и българското и румънското крайбрежие. Наблюдението демонстрира, че няма никакво замърсяване. Това е много логически извод, защото „ Нова Каховка " е доста огромен язовир - 27 пъти колкото язовир Искър. Въпреки че питейната вода, слизайки надолу, повлече къщи и отпадъци, само че това изобщо не стигна до България, то се издухва от Дунав във вътрешността, а след два месеца се е разпръснало изцяло и абсорбирало във вътрешността. Самият риск беше доста невисок. Ние следим освен положението на морето, само че и риска в идващите 5-7 дни ", съобщи още министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР