„Държавата казва, че нашите деца не съществуват“ – как животът на ЛГБТ се променя в Италия

...
Италианските власти въвеждат нови мерки, насочени към семействата на ЛГБТ
Коментари Харесай

Италианските власти въвеждат нови мерки, насочени към семействата на ЛГБТ и затрудняват те да имат деца. Много родители от един и същи пол смятат, че нов закон, който би забранил сурогатното майчинство в чужбина, е лична атака срещу тях.

"Имаме две възможности: да останем в Италия и да се изправим пред затвор или да избягаме."

Съпрузите Клаудио и Давиде (не са истинските им имена) имат бебе на път чрез сурогатно майчинство - жена в друга държава носи сина им вместо тях.

Практиката е незаконна в Италия и по-голямата част от Европа, така че двойките пътуват до страни, където е законно - като САЩ и Канада - и носят бебетата си у дома.

Но италианският сенат е готов да одобри законопроект, който ще направи сурогатното майчинство "универсално престъпление" - толкова сериозно, че ще бъде преследвано дори ако е извършено в чужбина, като трафик на хора или педофилия.

Нито една друга държава няма подобна забрана.

Ако законопроектът стане закон, двойки като Клаудио и Давиде могат да получат глоба от един милион евро (£872 000) и до две години затвор.

"Страхувам се, че детето ни няма да няма да има родителите му, защото ще бъдем в затвора“, казва Клаудио.

Двойката е ужасена от това, което може да се случи с тях и детето им, и ни попитаха да не разкрива самоличността им. Те се страхуват, че някой от италианското правителство може да разбере кои са те и да се насочи към тях.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР