Държавата има достатъчно инструменти, така че частните охранители по малките

...
Държавата има достатъчно инструменти, така че частните охранители по малките
Коментари Харесай

МВР или частни охранители

Държавата има задоволително принадлежности, тъй че частните охранители по дребните обитаеми места да не надвишават правата си. Така шефът на " Национална полиция " Христо Терзийски разяснява пред опасенията на президента и основния прокурор от новия закон, който регламентира частната защита . Според Румен Радев и Сотир Цацаров с тези правила се дават повече благоприятни условия на кметове феодали . В същото време за сигурността на обществото трябвало да се грижи Министерство на вътрешните работи.

 
Главен комисар Христо Терзийски разяснява, че и до момента общините са можели да назначават частни охранители . Новият закон в допълнение обръщал внимание на детайлите.
 
„ Правомощията, които се дават на локалното самоуправление и на кметовете по този закон и сега съществуват. Те могат да изградят звена за самоохрана или да подписват контракти с частни охранителни компании за опазването на имуществото на общината. В момента просто по-детайлно се регламентират обособените типове охранителна активност ”, разясни Терзийски.

 
„ Ресурсите, които са в ръцете на страната и в частната активност, са разнообразни. В частната охранителна активност са включени над 200 000 чиновници, а 1800 компании имат лицензи за защита. Отделно съществуват и 800 звена за самоохрана. Всичко това може да се включи в ограничението на похищенията върху популацията ”, съобщи още той.
 
Терзийския добави, че полицията е с стеснен запас , макар че през миналата година са назначени повече от 1200 души точно в слабонаселените места у нас.
 
Увеличен е и щатът на жандармерията с 300 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР