Държавата готви по-строги санкции за нелоялните практики в търговията с

...
Държавата готви по-строги санкции за нелоялните практики в търговията с
Коментари Харесай

Цените на храните: Правителството ще поиска по-високи санкции за компании нарушители (ОБЗОР


Държавата готви по-строги наказания за нелоялните практики в търговията с хранителни артикули. Това съобщи министърът на стопанската система пред bTV. В същото време единствено за седмица цените на някои млечни артикули са се повишили доста.

Наблюдението на страната върху цените към момента не води до мечтаните резултати, призна министърът. На този декор, че търговците подвеждат потребителите с подправени промоции.

„ Най-лошите нелоялни практики са: написа на етикета вместо 3-2,50. На касата обаче е 3 лв.. Второто е грамажите. Третото са цяла група, само че свързани с промоциите “, сподели Никола Стоянов, министър на стопанската система.

Снимка: bTV


От 15 февруари до 8 март са открити 541 нарушавания, от тях 216 за подозрение на нелоялни търговски практики, сподели още министърът.

„ Максималната стойност на акта сега е 50 000 лв., и даже и тези 200 акта да влязат би било 10 милиона общо. Едно от нещата, които ще работим -за по-големи санкции, като % от облагата “, добави Стоянов.

Снимка: bTV


Ден откакто Министерството на стопанската система сезира прокуратурата за открити нарушавания на предходното управление на, Стоянов уточни съответни случаи.

„ 130 000 лв. са платени предплатено. Това е било на 17 февруари и до през днешния ден мляко не е доставено и по контракта няма никакви гаранции, че ще бъде доставено “, изясни министърът на стопанската система.

Снимка: bTV

Бившият шеф отхвърли изказванията.

„ Въпросните доставки две от тях са осъществени, две от тях ще бъдат осъществени по график до края на този месец. Това мляко е доста по-евтино “, сподели Николай Маринов.

След като в края на февруари остарялото управление понижи цените на млечните артикули във фирмените магазини на държавното дружество, съгласно министърът на стопанската система, новото управление ще предложи още по-ниски цени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР