Държавата е закупила необходимите квоти емисии, за да може спокойно

...
Държавата е закупила необходимите квоти емисии, за да може спокойно
Коментари Харесай

Петкова увери: Купихме необходимите квоти емисии за ТЕЦ Марица Изток 2

Държавата е закупила нужните квоти излъчвания, с цел да може умерено да работи Топлоелектрическа централа „ Марица Изток “ 2. Закупени са 6,5 млн. квоти, чиято единична междинна цена за е към 21 евро. Общо са платени 324 млн. лв.. Платената сума подсигурява устойчиво действие на централата и няма да се стига до прекъсване на мощностите, каквито опасения имаше. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова по време на конференция, съобщи БГНЕС.
Енергийният министър заяви още, че са обезпечени средствата за градежа на газовата връзка с Гърция. Компанията, която е ангажирана със градежа, „ Ай Си Джи Би “ ще получи средства по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “. Договорът е подписан с Министерството на стопанската система. Ще бъдат обезпечени 39 млн. евро безплатна финансова помощ. До няколко месеца ще тръгне строителството.
Министър Петкова сподели и, че КЕВР през днешния ден излезе с решение за утвърждение на третата фаза на пазарния тест, който „ Булгартрансгаз “ разгласи и ще даде отговор дали е на разположение интерес към новата тръба и до каква степен планът е стопански уместен.Срокът на процедурата е до 31 януари 2019 година
" Булгартрансгаз " разгласи през днешния ден и социална поръчка за построяването на нова газова тръба от българо-турската граница до Сърбия. Обществената поръчка е под изискване и зависи от това дали има претенденти, които желаят да употребяват потенциала. Стойността на публичната поръчка е 2,286 милиарда лв. без Данък добавена стойност, сподели още енергийният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР