Държавата е почти на изкуствено дишане, но въпреки това вчера

...
Държавата е почти на изкуствено дишане, но въпреки това вчера
Коментари Харесай

Мори ни криза, но хвърляме милиони за модернизация на руския танк Т-72

Държавата е съвсем на изкуствено дишане, само че все пак през вчерашния ден държавно управление даде зелена светлина на план за рационализация на съветските танкове Т-72, които залежават в южен гарнизон.
В известието на пресцентъра не се оповестява какъв ще е капиталовият разход, само че на всеки с пагони или служил в армията е ясно, че става дума за милиони.

Иначе се разяснява с клишето, че " Танковете остават основополагаща единица, върху която се образува бойната мощност на формированията на Сухопътните войски. Като главно средство за поразяване на противниковите танкове и бойни бронирани машини, те би трябвало да имат качества за привеждане в подготвеност в къс период, акуратност, далекобойност, усъвършенствана подвижност, живучест, оперативна дегизировка и самостоятелност. С реализацията на плана се цели превъзмогването на софтуерното закъснение на танковите формирования във връзка с системите за ръководство на огъня, защитеност на връзките и ситуационната информираност. Чрез него също по този начин ще се реализира оперативна съгласуемост на силите и средствата както в народен, по този начин и в съюзен формат. Това от своя страна ще докара до осъществяване на поетите съюзни задължения на България във връзка с груповата система за сигурност ". Ха прибавете нещо!

Пак тези дни властта пафира контракт с бг компания " Самел-90 " за идващите 3 години за 98 машини от 10 вида с друго предопределение, на обща стойност 50 млн. лв..

Вече писахме няколко пъти и за милиардните поръчки. Ще купуваме два многофункционални модулни патрулни кораба за Военноморските сили от немската компания „ Люрсен “. Цената им е 1 милиарда лв.. Чакаме от Съединени американски щати и " Локхийд Мартин " осем изтребителя F-16 Block 70. А сумата набъбна до 2 милиарда лв..

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР