Държавата е на място. Армията винаги е била в услуга

...
Държавата е на място. Армията винаги е била в услуга
Коментари Харесай

Министър Димитър Стоянов: Армията винаги е била и ще бъде в услуга на населението

„ Държавата е на място. Армията постоянно е била в услуга на популацията и ще продължи да бъде по този начин. Утре ще има задоволително доста хора от българската войска, с цел да работим и да оказваме помощ на локалното население. Важно е, че страната сподели, че може да работи взаимно с локалните управляващи, войска пожарна, доброволци, полиция “.

 

Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов през днешния ден, 5 септември, в село Слатина, където пристигна, с цел да наблюдава хода на възстановителните действия в засегнатите от водното злополучие обитаеми места.

Над 600 военнослужещи участваха в последните четири дни в превъзмогването на последствията от огромните наводнения в община Карлово. В дейностите са употребявани 67 единици профилирана инженерна техника, заяви още министър Стоянов.

Той акцентира, че с помощта на включването на два хеликоптера „ Кугар “ на Военновъздушните сили са били евакуирани и избавени 29 индивида, измежду които и заболели с инсулинова взаимозависимост. С боен хеликоптер бе осъществена и доставка по въздух на храна и вода до откъснатите обитаеми места.

" Днес на терен има към 110 военнослужещи, които с транспортна техника и резачки оказват помощ на популацията в Каравелово, Слатина и Богдан ", сподели министър Стоянов. Той разясни, че единствено в днешния ден на терен е работила техника на 61-ва механизирана бригада, на трета и 24-а авиационни база, на 110-и логистичен полк, както и техника от 91-ви инженерен полк.

" Разчистването продължава с ускорени темпове, няма да спре и на следващия ден, макар почивния ден ", безапелационен бе министър Стоянов. Той благодари на всички доброволци, които оказват помощ в разчистването на обитаемоте места.

" Координацията на хорати и техниката се прави от регионалния шеф на област Пловдив. Техниката се концентрира там, където е най-необходимо ", акцентира министър Стоянов.
...
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР