Държавата да създаде електронен регистър за непридружени деца - бежанци.

...
Държавата да създаде електронен регистър за непридружени деца - бежанци.
Коментари Харесай

Да се създаде регистър на непридружените деца-бежанци, предлагат юристи

Държавата да сътвори електронен указател за непридружени деца - бежанци. Това предложи през днешния ден Иван Шаренков, юридически съветник по миграционните въпроси, който показа резултати от изследване по план, представен от " 24 Часа ".

По думите му по този метод ще се знае къде са те. Наред с това регистърът ще може да наблюдава дали тези хора са жертва на трафик или са " клиенти " на каналджии. Не е ясно и за какво са трафикирани, уточни още Шаренков.

Като претекст за предлагането той даде доста увеличеният брой на непридружени деца-бежанци в България. Делът възлиза на близо 400 % по отношение на минали години. Това сподели

Той напомни, че през 2020 година у нас са пристигнали сред 12 000 и 14 000 непридружени деца. Според него това е казус, с който страната би трябвало да провежда своята активност, с цел да откри актуален метод към тази уязвима група.

Любов Панайотова - шеф на Европейския институт уточни, че над 200 души са подготвени за работа с непридружени малолетни и малолетни лица. Сред квалифицираните има представители на Гранична полиция, от Дирекция " Миграция " и от националната полиция. У нас имаше липса на съгласуваност на институциите, както и непознаване на отговорности на съответни ведомства. В края на плана бе създадена пътна карта, която да е от помощ както на хората, по този начин и на институциите. Тя наблюдава уговорката на институции, когато имаме контакт с такива деца, сподели още тя.

Разработена е нормативен акт, който е подобаващ за следене и обгрижване на малолетни и малолетни деца, които минават през България. Някои от тях имат потребност от действителна поддръжка.
 Британия е
Британия е " изгубила " няколко стотин деца мигранти от хотели, в които са настанени

От 4600 деца пристигнали в Обединеното кралство от 2021 година, 440 са изчезнали и единствено половината са се върнали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР