Държавата да подкрепи обществения транспорт с актуализацията на бюджета, очаква

...
Държавата да подкрепи обществения транспорт с актуализацията на бюджета, очаква
Коментари Харесай

Фандъкова призова държавата да подкрепи градския транспорт с актуализацията на бюджета

Държавата да поддържа публичния превоз с актуализацията на бюджета, чака кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя разяснява тематиката по време на изявлението си на деветия конгрес на КНСБ, който се организира в София.

По думите на Фандъкова в бранша през тази година са пренасочени 170 милиона лв. – 36 % от личните данъчни доходи на общината. Столичният кмет означи, че макар напъните дефицитът в градския превоз е 143 милиона лв.. „Осъзнаваме каква е ролята на публичния транспорт“, съобщи тя.

„Като човек, зает в публичната сфера, мога да кажа, че в основата на развиването на всеки бранш стоят хората“, акцентира Фандъкова.

Тя благодари на КНСБ за взаимната работа и за напъните за възстановяване на работата в разнообразни браншове и даде образец, че с помощта на Синдиката на българските учители през 2017 година, дружно с тогавашното държавно управление, е призната стратегия за поетапно увеличение приходите на учителите. Кметът сподели, че това е асъдействало за спомагателна мотивация за работещите в бранша и до наемането на млади фрагменти. Тя даде образец и с повишението на приходите в областта на общинското опазване на здравето.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР