Държавата да осигури безплатни антиген тестове за туризма, за да

...
Държавата да осигури безплатни антиген тестове за туризма, за да
Коментари Харесай

Туристическият бранш иска безплатни антиген тестове


Държавата да обезпечи безвъзмездни антиген проби за туризма, с цел да може секторът да продължи да работи. За упорстват от сектора и готвят народен митинг на 27 септември. Вчера представители на бранша имаха среща с премиера и отраслови министри, само че до съответни решения не се стигна.

Стана ясно, че туризмът желае поддръжка от страната за имунизация на чиновниците и безвъзмездни проби за клиентите.

" На срещата в Министерския съвет ясно беше несъмнено, че в границите на 10 дни бизнесът и държавното управление ще очертаят по какъв начин туристическият отрасъл ще действа в изискванията на пандемията. Трябва да се дефинират и съответните финансови обезщетения. Всяко едно ограничаване на бизнеса би трябвало да бъде подпомагано с финансови средства от страната ", обясни изпълнителният шеф на Българското конгресно бюро Теодора Жилкова в ефира на „ БългарияОнЕър “.

Едно от настояванията е било да се дават безвъзмездни антигенни проби, с цел да може конгресният туризъм да действа на 100%.

" Ясно е, че всеобщата имунизация е един от основните фактори, с цел да можем да действаме. В последната заповед на здравния министър е записано, че в случай че участниците имат имунизационен документ, негативен PCR тест или бърз антигенен тест, събитието може да се организира при цялостен потенциал, а не при ограничаване от 30%. Затова помолихме страната да даде безвъзмездни бързи антигенни проби, с цел да имаме интервал на акомодация ", акцентира Жилкова. Тя посочи, че анулацията на конгресни събития е пагубно, тъй като те се възнамеряват 2-3 години авансово. От сектора желаят въвеждането на практики от други страни, в които има специфичен финансов запас за подкрепяне на събитийната промишленост, за привличане и образуване на нови бъдещи конференции.

От бранша са безапелационни, че оповестеният за 28 септември народен митинг няма да бъде анулиран.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР