Държавата-членка на НАТО и ЕС Румъния съобщи, че нейните военновъздушни

...
Държавата-членка на НАТО и ЕС Румъния съобщи, че нейните военновъздушни
Коментари Харесай

Румъния вдигна два изтребителя МИГ-21 заради НЛО във въздушното пространство на страната

Държавата-членка на НАТО и Европейски Съюз Румъния заяви, че нейните военновъздушни сили са разкрили недоверчив " въздушен балон " във въздушното пространство на страната във вторник следобяд. Министерството на националната защита на Румъния излезе с изказване, в което се споделя:

" Системата за въздушно наблюдаване на румънските военновъздушни сили откри във вторник, 14 февруари, към 12:30 ч. дребна въздушна цел с еволюционни характерности, сходни на метеорологичен балон, който се развиваше на височина от към 11 000 метра в националното въздушно пространство, в югоизточната част на Румъния. "

" Румънските управляващи приложиха всички общоприети процедури от момента на откриването на обекта и два самолета МиГ-21 LanceR на румънските военновъздушни сили от бойната работа на въздушната полиция под командването на НАТО излетяха от 86-а авиобаза във Фетещ към 12:40 часа, като се насочва към региона, където е регистрирана въздушната цел ", се показва в известието.

" Екипажите на двата самолета не потвърдиха съществуването на въздушна цел нито образно, нито на бордови радари. Самолетите бяха арестувани в региона към 30 минути, за цялостно изясняване на въздушната конюнктура, след което се върнаха до авиобазата. Румънските военновъздушни сили непрекъснато следят, в съдействие със съюзническите сили, националното въздушно пространство и региона наоколо ", се споделя още в известието.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР