Дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ набира средства

...
Дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ набира средства
Коментари Харесай

Избери, за да помогнеш“ помага на ученици да съхранят застрашен от изчезване фолклор

Дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “ набира средства в поддръжка на идеята на НУФИ „ Широка лъка “ за предпазване на българския фолклор. Проектът „ Запази песента на родния край “ на Националното учебно заведение за фолклорни изкуства планува търсене, записване и разпространение на застрашени от изгубване национални песни и мелодии.

За осъществяването на тази идея ефективно присъединяване ще вземат учениците от НУФИ, които получават като задача по време на лятната си почивка да открият едва познати песни и мелодии от разнообразни райони на България. Учениците от паралелките с национално пеене и национални принадлежности ще трансформират в нотни листи чутите песни и мелодии, след което ще имат опция да създадат техни записи.

Целта е националното творчество, което е едва познато на обществото, тъй като се предава само от уста на уста, да бъде намерено, записано и по този метод съхранено за поколенията. Проектът планува и разпространение на музикалните мостри с поредност от просветителни концерти в Широка лъка, Асеновград и Пловдив, в това число в домове за деца, лишени от наставнически грижи.

Каузата на учениците от НУФИ може да бъде подкрепена посредством подаяние в благотворителната платформата izberi.rbb.bg, като е належащо само въвеждането на данни за банкова карта и избор на сума за подаяние. Опции са още превод през Райфайзен Онлайн или SMS на обединен дарителски номер 17 777, с основна дума DMS NUFI.

В сфера Култура и обучение десетата акция „ Избери, с цел да окажеш помощ “ поддържа още планове на Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “, националния парк-музей Шипка и крепостта Баба Вида, Регионална библиотека „ Никола Вапцаров “ в Кърджали и Читалище „ Самообразование “ – с. Бачево, община Разлог.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР