Дарителите на Демократична България, които са били служители или в

...
Дарителите на Демократична България, които са били служители или в
Коментари Харесай

Шефът на НАП: NEXO е регистрирана в Швейцария и няма как да й направим данъчна проверка

Дарителите на " Демократична България ", които са били чиновници или сега работят в NEXO (Нексо), могат да са обект на данъчна инспекция. Това се разбра от отговора на ръководителя на Национална агенция за приходите Борис Михайлов на депутатски въпрос дали приходната организация има намерение да назначи сходни инспекции.

Борис Михайлов заявява, че приходната организация прави всичко в пълномощията си по проблема:

" Пак ще се базира на данъчната загадка, само че във всички положения вършим всичко належащо, за подпомогнем досъдебния развой, т.е. приемете го като " да ", разясни шефът на данъчната организация.

И още: " NEXO е швейцарска компания и тя е записана в Швейцария, което значи, че Национална агенция за приходите няма по какъв начин да ревизира в Швейцария каквато и да е компания ".

От своя страна ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков съобщи, че е институцията ще вземе под внимание медийните изявления по тематиката при инспекциите си:

" Тъй като също това е едно от отговорностите на нашите инспектори, когато се разполага с информация, да бъде също по този начин прегледана и изследвана "

Сметната палата няма пълномощия да проверява работодателите на физическите лица, които са дарили средства за избрана политическа партия, разясни Цветков.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР