Дарения за милиони левове е получила вдовицата на Константин Димитров-

...
Дарения за милиони левове е получила вдовицата на Константин Димитров-
Коментари Харесай

Вдовицата на Самоковеца лапна имот за 1.6 млн. в центъра на София

Дарения за милиони левове е получила вдовицата на Константин Димитров- Косьо Самоковеца, сподели инспекция на „ България Днес ”.

В ролята на благодетели влизат родителите на Ангелинка, които безплатно й трансферират голям апартамент в центъра на София. Жилището е с повърхност от 217 квадратни метра и се намира на една от най-скъпите столични улици. В радиус от петдесетина метра са Президентството, голям брой хотели и бутици. Напук на рецесията към днешна дата цената на квадратен метър на същата улица се търгува най-малко за 3800 евро. По елементарни сметки апартаментът на Ангелинка коства над милион и шестстотин хиляди лева.Според осведомени с дарението с него  приключва дефинитивно документалното прекачване на благосъстоянието на Самоковеца в ръцете на вдовицата му.

Твърди се, че приживе   Самоковеца съумял да натрупа стотици милиони посредством ръководените от него контрабандни канали. Немалка част от сумите се регистрират на политическите му и полицейски настойници, само че остатъка за него е повече от стабилен.

След като публично стана притежател на хотел " Замъка " край Самоков и на десетина имоти и парцели вдигнати от Константин Димитров, идва ред и на парцела в София. Дълго време част от благосъстоянията стояха на името на офшорни компании поради делата за неплатени налози и конфискация водени от страната против Ангелинка като наследничка на починалия си брачен партньор. След голям брой премеждия вдовицата бе оправдана изцяло. Нещо повече - тя даже заведе дело против страната в Страсбург и го завоюва.

Магистратите и присъдиха обезщетение от 430 хиляди евро

поради нарушено право на благосъстоятелност на завещание от Самоковеца.  Това разреши на Ангелинка публично да придобие компаниите останали от починалия й брачен партньор, чиято активност носи солидни облаги. Само една от тях преди време разгласи че е на плюс с над 2 милиона лв.. Подобна е ориста на Софийския апартамент. Първоначално той си вода на родна компания, чиито  собственик е офшорка. Няколко месеца по-късно скритите притежатели със свое решение трансферират своите акции на родителите на Ангелинка. Твърди се, че преди да стане нейна благосъстоятелност той е употребен от вдовицата на Самоковеца. Според слуховете Ангелинка наследява от починалия си брачен партньор и банкови сметки в чужбина.

Говори се, че Ангелинка се е заела да усили благосъстоянието си. Тя почнала  туристически бизнес малко преди рецесията с ковид да затрие целия отрасъл. Чаровната дама има туроператорска организация. Според уеб страницата сдружението се занимава с образуване на бизнес семинари и екскурзии из екзотични дестинации.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР