Дарението към Украйна на бронирани машини, закупувани по времето на

...
Дарението към Украйна на бронирани машини, закупувани по времето на
Коментари Харесай

Митов потвърди: Ще дадем повече от 100 БТР-и от времето на Възродителния процес

Дарението към Украйна на бронирани машини, закупувани по времето на Възродителния развой и от които Министерство на вътрешните работи към този момент нямало потребност, ще бъде по-голямо от по-рано оповестената от Ивайло Мирчев численост от 100 машини. Това стана ясно от коментар на Даниел Митов от ГЕРБ в коридорите на Народното събрание.

След визитата на президента Зеленски и след почналия обзор от страна на институциите какво може да се даде на Украйна, с цел да може да свърши работа в изискванията на война и да помогнем на Украйна да резервира териториалната си целокупност и да отвоюва окупираните територии. България може и ще даде над 100 бройки бронирана техника, която е с отпаднала нужда за българската жандармерия. В тези условия това е немалка помощ ", сподели националният представител.

Анализът какво още може да дадем на Киев продължава, само че все още даряването на БТР-ите било " немалка контрибуция ", добави той.

" При нашите условия, за благополучие мирни, няма потребност от тази бронирана техника, а тя ще бъде от изгода на украинските военни ", показа мнението, изказано по-рано и от Ивайло Мирчев представителят на ГЕРБ.

Напук на недоволството на " Възраждане " и Българска социалистическа партия ГЕРБ ще се съобразят с настояването на опозицията всяка една оръжейна помощ да минава през решение на Народното събрание, с цел да потвърдят евроатлантизма си.

" Колкото решения на Народното събрание желаят нашите съперници, толкоз ще им предоставим, с цел да подчертаем превъзходството на евроатлантическото болшинство. Те непрестанно настояват, че за всяко нещо би трябвало да се взима решение на Народното събрание, ще го взимаме в Народното събрание, в случай че би трябвало всяко едно такова решение. За да им е ясно, че в последна сметка България стои от вярната страна на историята и по никакъв метод няма да се огъне в тези условия и ще пази интернационалното право ", отсече Даниел Митов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР