Дарение на 15 картини на западноевропейски автори от 17, 18

...
Дарение на 15 картини на западноевропейски автори от 17, 18
Коментари Харесай

Вежди Рашидов дари 15 безценни творби на Пловдив и призова п...

Дарение на 15 картини на западноевропейски създатели от 17, 18 и 19-ти век  от персоналната си сбирка подари през днешния ден огромният български ваятел Вежди Рашидов на Градската художествена изложба в Пловдив.   

„ Правя го с любов към Пловдив, някой ще каже – поради изборите. Не. Ще продължа да го върша и отсега нататък, тъй като този град, по-стар от Рим, освен го заслужава, само че аз съм му задължен, дал ми е доста и това е непретенциозен жест в символ на признателност ”, сподели някогашният министър на културата и претендент за депутат от ГЕРБ-СДС. 



Творбите бяха признати с признателност от шефа на Галерията Красимир Линков и изложени в една от  залите за краткотрайни експозиции на ул. „ Княз Александър I “ №15.

На церемонията бяха регионалният координатор, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и два мандат кмет на града инж. Иван Тотев, актуалният кмет на Пловдив Здравко Димитров, заместник-кметът по просвета на Община Пловдив Пламен Панов, районни кметове, меценати, жители. 



В прочувствените си думи към присъстващите Вежди Рашидов акцентира, че жестът му е и молба към всички политици да вършат положително и да обичат народа. 

„ Нека малко сведем главите и да се усмихнем. Нека свършим колкото можем повече положителни неща ”, съобщи още Вежди Рашидов и добави: „ Дарението ми е най-човешки акт, с доста любов към този град, където мина младостта ми. Но дайте всички дружно да създадем още за него ”.



Това е второ подаяние, което Рашидов прави на пловдивската изложба. През 2019 година Вежди Рашидов подари 5 скъпи пейзажа от своята сбирка западноевропейско изкуство по време на изложбата „ Страсти “ в града под тепетата. 

Купуването и продаването на гласове са закононарушения!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР