Дарън Кейхил разкри, че Яник Синер му напомня много на

...
Дарън Кейхил разкри, че Яник Синер му напомня много на
Коментари Харесай

Кейхил: Синер е тигър в клетка и чака да бъде освободен


Дарън Кейхил разкри, че Яник Синер му припомня доста на един от някогашните му ученици – Лейтън Хюит. Именно под управлението на Кейхил австралиецът се изкачи до върха на ранглистата, трансформирайки се в най-младия №1 в историята. Кейхил, който в края на юни заяви, че стартира взаимна работа със Синер, даде много забавно изявление пред Corierre della Serra, в които показа усещанията си след първите им няколко седмици дружно.

Попитан дали роденият в Сан Кандидо тенисист може да стане №1 в света, Кейхил отговори „Това е доста комплициран въпрос. Може би няма да ми повярвате, само че откогато започнахме да работим дружно към момента не сме говорили за позиции в ранглистата. За мен това въобще не е значимо сега. Това, към което се стремим, е да си създадем допустимо най-хубавите условия за работа и да сме сигурни, че всички взети решения са най-хубавите за Яник. Относно позицията в ранглистата – в случай че се оправяме добре, някой ден неизбежно ще стигнем до първото място“.

Австралийският експерт разяснява и загубата на Синер от Новак Джокович на четвъртфинала на Уимбълдън. Световният №13 завоюва първите два сета, само че след това позволи цялостен поврат.

„Концентрирах се единствено върху позитивните неща от този мач. Във вторник Яник разбра, че може би ще се изправи против някогашен №1, който е и една от най-големите митове в нашия спорт. Той знае, че сходен мач се състои от етапи и в някои от тях ще би трябвало да увеличи доста равнището си, както направи Новак в третия сет. От друга страна, Синер показва превъзходен тенис в първите два сета. След мача той бе изтощен, което е обикновено, защото петсетовите мачове на трева са брутални. Той не бе напълно наясно по какъв начин да разпредели силата си в хода на дуела, за което нося виновност и аз като негов треньор. Това обаче се дължи на липса на опит, а не на умения, и е нещо, което Яник сигурно ще усвои с времето“.

Бившият треньор на Андре Агаси и Анди Мъри разкри също, че е бил доста впечатлен от реакцията на италианеца след дуела.

„Начинът, по който Яник реагира на това проваляне, ми сподели красноречиво какъв брой доста желае да се развива и да върви нагоре. Той е едвам на 20 години, само че все пак не го е боязън да напуща зоната си на комфорт и да пробва нови неща. Вярно е, че загуби от Джокович, само че през целия мач не спря да се бори и да се пробва да бъде изобретателен. Не мисля, че бихте могли да бъдете тъжни след сходно показване. Ако Яник беше с, да кажем, 3% по-зрял, мачът щеше да се развие по доста по-различен метод. Няма да отнеме доста време, до момента в който достигнем до този стадий, защото той не стопира да се учи и непрестанно е жаден за нова информация. Синер е извънреден играч“.

В умозаключение Кейхил бе запитан и на кого от някогашните му ученици му припомня най-вече Синер.

„От психическа позиция ми припомня на Лейтън Хюит. Има същия искра в очите, който не се среща по никакъв начин постоянно. Синер е като тигър в клетка, който единствено чака да бъде освободен. Той има голяма убеденост и е изцяло уверен, че има всички качества да бъде най-хубавия в света. Това не се научава, раждаш се с него. За пръв път чух за Яник през 2019, когато към момента работеше с Рикардо Пиати. Година по-късно към този момент беше топ състезател. Следя деликатно напредъка му от доста време и по тази причина не мислих доста, когато получих предлагането да работя с него“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР