Данните за теглото на първия plug-in хибрид BMW M5 са

...
Данните за теглото на първия plug-in хибрид BMW M5 са
Коментари Харесай

Какво най-новата M5-ица може да научи от „вечната и святата“ E39 M5-ица?

Данните за тежестта на първия plug-in хибрид BMW M5 са притеснителни. Миналата седмица в интернет изтекоха спецификациите на идващото потомство BMW M5 и ние сме малко обезпокоени. Въпреки че сме впечатлени от мощността, има една цифра, която провокира отвращение в интернет. Според приключването на информация BMW M5 G90 ще тежи 2434 кг.

Разсъжденията са на създател от carbuzz.

През 2023 година BMW M5 F90 наклони везните на 1970 кг, което значи, че новият автомобил е с към 463 кг по-тежък. Той е по-тежък и от най-големия седан с бензинов мотор, който немският авто производител създава – BMW 760i.

Той е толкоз тежък, че базовото BMW X7 тежи с по-малко от 22 кг повече. BMW X5 M тежи с по-малко от 45 кг повече. Генерално новият M5 не попада в листата на 10-те най-леки автомобила, които можете да си купите в Америка.


Тлъст хибрид

Причината за спомагателната “мазнинка ” е новата настройка на задвижващия му елемент. Следващото потомство на M5 ще бъде plug-in хибрид, което наподобява като съвършеното решение за тези, които желаят да получат седан с най-високи performance характерности.

Изтеклата информация

Според приключването на информация идните M5 и M5 Touring (комби) ще бъдат оборудвани със съществуващия 4,4-литров V8 с два турбокомпресора, генериращ 577 к.с. и 749 Нм въртящ миг. Той ще бъде подпомаган от електромотор, който създава 194 к.с. и 283 Нм въртящ миг, вследствие на което комбинираната мощ ще бъде 718 коня.

Мощността, създавана от този електромотор, би трябвало да бъде разполагаем колкото е допустимо повече, заради което M5 ще носи батерия с потенциал 18,6 kWh. По създание вие гледате задвижващ елемент на BMW XM, вкаран в седан. XM остава най-мощният M автомобил в гамата. Все отново BMW би трябвало да резервира известна мощ за неизбежните импулсни модели от виталния цикъл (фейслифт) и лимитирани серии.

Благодарение на този електромотор, който запълва пропуските във въртящия миг, не се съмняваме, че това ще бъде най-бързият M5, създаван в миналото. Но не сме сигурни, че тъкмо това търсят хората в М5.

Защо сме обезпокоени

Спомням си първия път, когато натиснах газта в F10 M5, който също използваше 4,4-литров V8 с два турбокомпресора. Това беше страховит автомобил, който изпращаше 553 к.с. и 680 Нм въртящ миг към задните колела посредством седемстепенна трансмисия с двоен съединител.

Човек си тръгваше от този автомобил, чудейки се какъв брой дълго може да продължи войната на немските конски сили, без двамата съществени противници да създадат промени, сходни на тези в Audi. Mercedes-Benz стартира да предлага задвижване на всички колела 4Matic като алтернатива за W212 E 63 AMG от 2013 до 2016 година

За W213 Mercedes-AMG създаде по-усъвършенствана система за задвижване на четирите колела с режим Drift, който изключва предния мост и изпраща 600 коня и 850 Нм към задните колела.

Година по-късно BMW също отстъпи. Моделът F90 M5 беше пуснат на пазара с сходна AWD система и ние бяхме обезпокоени. Дали тя ще унищожи характера на M5?

BMW и AWD

Оказа се, че отговорът е негативен. F90 не се усещаше като AWD. Той сложи връх на Гинес за най-продължителен непрестанен дрифт, с цел да потвърди, че към момента може да виси на опашката на най-хубавите.

Така че системата AWD не е проблем. Но тежестта е голяма грижа, тъй като макар общоприетото AWD, F90 в действителност е с 39 кг по-лек от F10. F10 беше с 89кг по-тежък от известния M5 с V10, който беше първият модел, надхвърлил 1814 кг.

Това ни води тъкмо до прага на най-великия M5 на всички времена. Някои може и да не са съгласни, само че голямото болшинство от феновете на техниката ще се съгласят, че E39 е върхът на M5. За сведение, тежестта му е 1794 кг. Да, единствено три кг под магическата стойност от 1814 кг.

Проверихме числата и идният M5 тежи с 640 кг повече от E39. Още един път, за подтекст, би трябвало да качите Ariel Atom 4 с един пасажер на покрива на E39 M5, с цел да достигнете тежестта на новия модел.

Има ли BMW потребност от урок по история?

Предстоящото BMW M5 наподобява е въвлечено във войната за конски сили, което е нещо, което Bimmer в никакъв случай не е правил до момента. За доказателство погледнете обратно към главните противници на E39.

Неговият 5,0-литров V8 S62 с естествено пълнене генерираше 400 к.с. и 500 Нм, задоволителни за спринт от 0 до 96 км/ч за 4,8 секунди. Основните му противници използваха наложително пълнене, с цел да завоюват войната. Audi удари първи с 4,2-литровия V8 C5 RS6 с двойно турбо,
а Mercedes-Benz се развихри с E55 AMG, който използваше V8 с компресор с 469 к.с.

И трите автомобила се загатват единствено с положително в автомобилните среди. И въпреки всичко, в случай че попитате който и да е авто фанатик кой от тях желае да получи гратис, това ще бъде BMW. Дори хората, които настояват, че биха поискали Audi или Мерджан в мненията, са платени автомобилни тролове и лъжат.

Защо? Защото BMW е запазило E39 извънредно елементарен. То имаше оня 5,0-литров V8 начело, комбиниран с шестстепенна ръчна скоростна кутия. Мощността отиваше към задния мост, оборудван с диференциал с лимитирано превъртане. По средата беше естествена, първокласна Серия 5 Е39, която остана водач в сегмента, до момента в който BMW не я пенсионира през 2003 година

Защо E39 е толкоз специфичен

Освен всичко, което споменахме нагоре, E39 беше с съвършените размери и тегло. Вече разгледахме въпроса за тежестта, само че дано разгледаме по какъв начин по-старият М5 се показва против новата Серия 5.

По явни аргументи не разполагаме с съответни размери за новия М5, само че той евентуално ще бъде по-широк и по-нисък от общоприетия автомобил. Стандартната Серия 5 не просто е по-голяма от остарялата. Тя в действителност е по-голяма от Серия 7 Е38, която е най-хубавата седмица, правена в миналото.

Искате ли да чуете най-шокиращия от всички обстоятелства, свързани с размера? E39 M5 е по-малък от настоящето BMW M3…

Разбираме за какво колите набъбват и за какво всяко потомство се нуждае от повече мощ. Ако един автомобил не е по-голям и не разполага с повече мощ, клиентите се усещат ощетени. Но ето, че E39 потвърждава, че повече не постоянно е по-добре.

Размери:

BMW M5 (E39) от 1998-а / BMW СЕРИЯ 5 (G60) от 2024-а

Дължина 477 см / 505 см

Широчина 180 см / 189,9 см

Междуосие 283 см / 299,5 см

Височина 141 см / 151,4 см

Ще бъде ли това втората огромна неточност на BMW M?

BMW рядко бърка с M моделите, само че направи огромна неточност с XM. Прекарахме една седмица с XM и най-хубавото, което можем да кажем за него, е, че има извънредно първокласен интериор и порядъчен пробег на напълно електрическо задвижване. Има нещо извънредно отчайващо в това. „ Това, което в действителност обичам в моя М автомобил, е неговият напълно електрически пробег “, не е споделил нито един притежател на М автомобил.

Няма да назовем новото М5 неуспех, тъй като към момента никой не го е карал. Има способи автомобил с огромно лично тегло да се усеща чевръст. Примерите включват системи като ръководство на задните колела, векториране на въртящия миг, адаптивно окачване и други G90 M5 може даже да измести E39 като най-хубавия M5 в историята. Кой знае? Не можем да сме безапелационни.

Но главното нещо, което се пробвам да кажа, е, че BMW M е в най-хубавата си форма, когато е просто. Примери за това са E46 M3, E90 M3 (с механична скоростна кутия), Z3 M Coupe (Clownshoe) и Серия 1 M Coupe. Трябвало ли е BMW да се погрижи за опростяване на новия M5? Само времето ще покаже, само че ще се радваме да чуем вашите мисли по тематиката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР