„Данните за смъртните случаи от COVID-19 са истински. Ако не

...
„Данните за смъртните случаи от COVID-19 са истински. Ако не
Коментари Харесай

Китай: Преследването на лични интереси по време на пандемията вкара американската политика в задънена улица

„ Данните за смъртните случаи от COVID-19 са същински. Ако не вярвате, идете в лечебните заведения и вижте “, прикани Антъни Фаучи тези американски политици, които през миналите месеци поставяха непрекъснато под подозрение информациите за епидемията на Националния център за надзор на болесттите.

Ситуацията с епидемията от COVID-19 в Съединени американски щати е отвън надзор – над 20 милиона доказани случая, над 350 000 смъртни, само че това не пречи на някои тамошни политици да пренебрегват обстоятелствата, да приказват лъжи и трансферират виновността върху други. „ Вашингтон пост “ заяви, че поради неправилна информация Съединени американски щати, които разполагат с водещи медицински технологии, остават страната с най-голяма смъртност от COVID-19, написа Радио Китай.

Заради разпространяването на подправени вести и политизирането на епидемията, американските жители изгубиха доверие в ограниченията на държавното управление, а това е причина доста хора да се откажат от имунизиране, макар че в страната към този момент има два типа ваксини, позволени за потребление. Според известия в медии, 60% от чиновниците в старешки домове в щата Охио са решили да не се имунизират.

На фона на продължаващата зараза, някои американски политици не престават да популяризират подправени вести. На връх Нова година държавният секретар Майк Помпео написа в Туитър, че в днешните Съединени щати са доста по-безопасно място, в сравнение с преди четири години. И това стана, когато на всеки 33 секунди в Съединени американски щати записват по един умрял от COVID-19.

Според прогноза на Института за оценка за здравето при Вашингтонския университет, през идващия един месец 115 000 души ще станат жертва на вируса. А това слага въпроса, Съединени американски щати, които омаловажават по този метод човешкия живот, могат ли да не престават да се назовават „ водач на свободния свят “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР