Данните бяха представени по време на събитие за старта на

...
Данните бяха представени по време на събитие за старта на
Коментари Харесай

Българските интернет потребители променят нагласите си в посока таблети от по-висок клас

Данните бяха показани по време на събитие за старта на продажбите на новия Huawei таблет MediaPad M5 на българския пазар.

Технологичният производител Huawei провежда представително проучване за използването на таблети и настройката за покупка на таблетно устройство измежду градското население в България на възраст 25-55 години. Проучването е направено от маркетинговата рисърч организация Pragmatica, а данните от него бяха показани дружно с анонса на старта на продажбите на премиум таблета Huawei MediaPad M5 на българския пазар.

Методологията на изследването - онлайн с таргетиране на таблетни устройства, разкрива профила на потребителите, които действително употребяват своите таблети, което е значимо конкретизиране на фона на съществуването на огромен брой продадени, само че не употребявани интензивно таблетни устойства, изключително в най-ниския ценови клас.

Според изследването, дейните градски консуматори на таблети в България на възраст 25-55 години, са разпределени съвсем по-равно във възрастовите групи 25-34, 35-44, и 45-55 години, като превес с резултат 36.1%, въпреки всичко има групата 35-44 години. Почти 40% от далите отговор живеят в София, а най-интересното е, че 79.3% са с висше обучение.



Веднага изниква въпросът за каквонай-вече те употребяват своя таблет? Очаквано измежду резултатите води отговорът „ за разглеждане на уеб уеб сайтове ", само че тази тривиална активност действително е посочена от едвам 66% от интервюираните. Активните консуматори на таблети обаче пътуват доста и вторият най-посочван отговор с резултат от 53.8% е „ при пътешестване ". Допълнителен щрих към профила на тези консуматори е любовта им към развлеченията и мултимедийното наличие - гледане на клипове и филми е третият най-често срещан отговор с съвсем 48%, като мощен резултат има и слушането на музика с 34.6%.

Прави усещане, че макар че болшинството от интервюираните са чиновници с висше обучение, потреблението на обществени мрежи е посочено от 47.1% от тях, до момента в който четенето на мейли - от едвам 40%, а директният отговор „ за работа " е определен от едвам 33.5% от тях. Заключението, че таблетът е доста повече персонално и фамилно устройство за забавление, в сравнение с за работа, се поддържа и от разпределението на потреблението им в другите часове от денонощието.

Най-много хора употребяват устройствата си сред 18:00-21:00 часа (23.7%), следвани от тези, които вършат това след 21:00 часа до среднощ (22.4%). „ Дневното " ползване се откроява сред 09:00 - 12:00 часа (11.5%) и 15:00-18:00 часа (9.6%), което е както за работа, по този начин и за развлечение на децата, защото половината участници споделят, че дават таблета на децата си, една трета от тях го вършат по няколко пъти в седмицата, и само не биха го дали на бебе.

Следващата част от изследването търси отговор на въпроса какви са действително употребяваните таблети сега, и какви таблети биха търсили хората, в случай че би трябвало да си ги купят в този момент. Тук изследването демонстрира огромна и забавна еволюция в потребителските настройки.



Топ 3 притежавани марки таблети сега са Lenovo, Samsung и Huawei, с превес на Lenovo от 36.1%, и огромен брой, попадащи в графата „ Други ". Разпределението на „ мечтаните " марки таблети през днешния ден, е измежду същите три марката, само че към този момент с разлика посред им по-малко от 1 % в диапазона 19-20%.

Всъщност, марката е най-често посочваният аршин за избор на таблет в този момент, следвана от цената и фактори като размера на екрана, качеството на звука, дизайна на таблета и материала, от който е изработен, с съвсем идентични резултати. Българският пазар като цяло е сензитивен към цените, само че изследването доста ясно демонстрира ориентировка към качествени артикули от висок клас в сегмента на таблетите, които построяват своя лична, друга от тази на смарт телефоните с огромен екран, категория на потребление. Затова и вторият най-интересен за потребителите екран за таблет е този над 10 инча.

Голям триумф за марката е и фактът, че измежду хората, за които качеството е главен фактор за покупка, Huawei се явява желан избор. Например измежду показалите за значим фактор „ материалът, от който е изработен таблетът ", 33% избират като бранд Huawei, с 12% повече от втория желан бранд в тази подгрупа.

Относно метода на покупка, изследването демонстрира, че измежду действително употребяващото таблетите си градско население във възрастовия диапазон 25-55 години, 68.8% са го закупили независимо, без проект с интернет, 33.5% са го закупили от верига за техника, а съвсем 30% - от мобилен оператор. За 17% от интервюираните, таблетът е бил подарък.

Huawei постоянно е работила в посока отговор на потребителските потребности и има положителни позиции на международния и българския пазар на таблети в ниския и междинен ценови клас. От началото на май обаче, компанията предлага на нашия пазар своя премиум 10.8-инчов таблет Huawei MediaPad M5, с извънредно висококачествена направа от алуминиев корпус и първия в света 2.5D закривен екран с 2К резолюция, което го отличава по едно и също време със моден дизайн и с ергономичност.

Таблетът е създаден за оптимално образно и аудио преживяване с усъвършенствана графична технология ClariVu 5.0, 4 Harman Kardon представители и DAC за още по-добър тон през слушалки. Освен за премиум развлечение, този таблет е отличен сътрудник и за работните моменти, защото за момент може да превключи в десктоп аспект.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР