Данни от НСИ сочат, че българите са били най-големите киномани

...
Данни от НСИ сочат, че българите са били най-големите киномани
Коментари Харесай

Спомени от соца: Изненадващо сме били №1 в света по...


Данни от Национален статистически институт сочат, че българите са били най-големите киномани в света по време на късния соц. Сравнението е направено с архивите на 37 други страни.

В късния интервал на социализма българите са ходили на кино по 9.2 пъти в годината. Единствените преди нас съгласно статистиката са били жителите на Съветския съюз, които са ходили на кино 13 пъти годишно. В спонтанната ранглиста нашите съседи от Румъния заемат 3-то място.

 

Първи сме по…

Все отново България държи първото място в света по брой места в киносалоните по отношение на популацията – 76.5 места на 1000 души население. Веднага след тях се подрежда Чехословакия с 52 места, а данни за Съветския съюз липсват.



Забавлението тогава

Забелязва се специфичност, че във всички социалистически страни имат хиляди киносалони, за разлика от страните от западния блок, където са няколкостотин.

В създадените филми Индия държи първото място с 806 годишно, следвани от Холивуд с 578, а Съюз на съветските социалистически републики заема 3-тото място с едвам 327 кино лентата.

 

Храна

Оказва се, че последните години на соца българите са се хранили добре колкото жителите на Съединени американски щати, а Съюз на съветските социалистически републики отстъпва по този индикатор с по-бедно меню. По брой признати калории единствените преди нас са били единствено няколко от доста мощно развитите страни в Европа.

Средно на ден са одобрявани по 3634 калории в интервала 84 – 86-та година. От тях 76% са от растителен източник.

Източник: blitz.bg

 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР