Данни от ново икономическо проучване сочат, че средната възраст носи

...
Данни от ново икономическо проучване сочат, че средната възраст носи
Коментари Харесай

Експерти изчислиха: Най-нещастни сме на 47.2 години, парите не влияят

Данни от ново икономическо изследване сочат, че междинната възраст носи злощастие, оповестява Bloomberg TV Bulgaria. В изследването се споделя, че 47.2 години е моментът, когато човек в развиващия се свят се усеща най- трагичен.

Дейвид Бланчфлауър, професор по стопанска система от университета Дартмут и някогашен член на Управителния съвет на Английската централна банка, е присъединил в изследването си 132 страни, с цел да мери връзката сред благоденствие и възраст.

Бланчфлауър установи, че във всяка страна има " крива на щастието ", която е U-образна. Кривата на щастието доближава най-ниското си равнище на 48.2 години в разрастващите се страни.

„ Траекторията на кривата не се трансформира от фактори като това дали междинната работна заплата е висока или не и дали хората са склонни да живеят по-дълго или не “, разяснява Дейвид Бланчфлауър в изследването си, публикувано в понеделник от Националното икономическо бюро.

Значимостта на проучването е все по-голяма във време, в което осведомеността за смисъла на опазването на психологичното здраве нараства, изключително след финансовата рецесия и на фона на възхода на глобализацията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР