Данийл Медведев се класира за втора поредна година на финала

...
Данийл Медведев се класира за втора поредна година на финала
Коментари Харесай

Медведев удари Циципас за втори пореден финал в Австралия

Данийл Медведев се класира за втора поредна година на финала на Откритото състезание на Австралия, откакто надделя Стефанос Циципас в четири сета – в обособените елементи 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-1, за малко повече от два часа и половина игра.

Първият сет стартира с доминация на сервиращите, като вторият в света загуби първа точка на начален удар едвам в 12-ия гейм. Преди това, първата ракета на Гърция трябваше да отрази четири точки за пробив пред Медведев, като първите три от тях бяха следващи. Стигна се до тайбрек, в който Циципас водеше с 5-4, само че руснакът взе три поредни точки, с цел да поведе в сетовете. Втората част стартира с пробив за гърка, който бе вкоренен за 2-0. Медведев последователно се окопити и върна брейка в шестия гейм, само че още веднъж позволи пробив за 4-5 и Циципас не сбърка на собствен сервис, с цел да изравни резултата.

В третия сет играта бе равностойна, като Медведев търпеливо изчака своя миг в десетия гейм, когато нанесе решителния си удар, с цел да поведе още веднъж и да се приближи на сет от финала. Четвъртата част стартира с три гейма без пробива, само че Циципас се пропука в четвъртия, а оттам-насетне на корта имаше единствено един тенисист и това бе първенецът на Ю Ес Оупън, който завоюва пет поредни гейма. Медведев приключи с 13 аса, завоюва 86% от точките на първи сервис, като направи четири уинъра повече от Циципас и четири непредизвикани неточности по-малко от гърка. Така, той се класира за втори следващ край в Австралия, откакто загуби от международния номер 1 Новак Джокович предходната година. Това ще бъде и четвърто присъединяване на руснака в спор за купата на Голям шлем след двата му на Ю Ес Оупън през 2019 и 2021.

„ Понякога изгубвам мачове поради това, че изпускам нервите си. Днес си споделих, че това е неточност и си върнах концентрацията в третия сет, веселя се, че проработи. Мисля, че има някои мачове, в които просто и двамата пропущаме някои удари. В края на третия сет съумях да направя някои сполучливи минаващи удари, неговата сила падна и аз съумях да се възползвам. Когато завърши мачът с Феликс, приказвах с треньора си, колкото да ходех. Успях да се възстановя, на идващия ден се разсъниха и си споделих „ Не е толкоз зле “ “, стартира той след края на мача.

„ Бях малко по-уморен от естественото, направих някои неточности от бекхенд, само че се поправих. Ще играя още веднъж против един от най-великите, още веднъж против състезател, който се бори за 21-а купа – не знам дали Рафа е гледал финала в Ню Йорк, само че съм сигурен, че Новак ще гледа този. Първият ми край в Големия шлем беше против Надал, доста дълъг, ще се опитам да го победя, чакам доста тежък дуел, несъмнено. Ще виждам женския край от телефона си, хора, давам обещание. Искам постоянно да имам специфични хора до себе си “, приключи руснакът.

На финала той ще се изправи против Рафаел Надал, който срещна в дебютния си спор за купата в Шлема в Ню Йорк през 2019, когато отстъпи в пет сета. Подобно на предходната година, Медведев ще се опита да спре 20-кратен първенец от това да завоюва 21-та си корона. Надал и Медведев имат четири мача между тях, като испанецът води с 3-1 победи, само че последният мач през 2020 бе извоюван точно от руснака в полуфинал от заключителния Мастърс на осемте най-хубави в Лондон в три сета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР