Дания трябва да се стреми да намали производството на говеждо

...
Дания трябва да се стреми да намали производството на говеждо
Коментари Харесай

Дания обмисля нов данък върху говеждото месо

Дания би трябвало да се стреми да понижи производството на говеждо и млечни артикули, като постанова налог върху излъчванията от развъждането в размер на 750 датски корони (197 лева) за звук, с цел да реализира амбициозните си климатични цели, заяви Ройтерс, базирайки се на самостоятелния консултант на държавното управление.

Такъв налог ще усили тласъка за фермерите да преминат към зърнени култури и произвеждане на свинско месо, които отделят по-малко парникови газове, в сравнение с едрия рогат добитък, съгласно отчет на Датския съвет за климата, който дава рекомендации на държавното управление.

Новото държавно управление съобщи през декември, че вижда налог върху излъчванията от земеделието като решителен за постигането на обвързваща цел за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид със 70 % от равнищата от 1990 година

Емисиите от оригването на кравите са главен съставен елемент на селскостопанския метан. Ако не се вкарват нови политики, се чака земеделието в Дания да съставлява към 40 % от излъчванията през 2030 година, се споделя в съвета.

В момента секторът съставлява 28 на 100 от излъчванията, съгласно датската статистика.

Данъкът върху въглеродния отпечатък от 750 корони на звук би бил сходен на равнището за други промишлености, които бяха контрактувани от Парламента през юни предходната година, макар че земеделска лоби група предизвести, че това ще докара до вълна от банкрути измежду фермерите.

Такъв налог би „ преместил работни места в чужбина и ще попречи на Дания да създава решенията, които в действителност могат да създадат смяна в климата “,

уточни Нилс Питър Норинг, началник по климата в датския съвет за земеделие и храни.

Индустрията би трябвало да прегледа различни решения като добавки за хранене на добитъка, които биха могли да понижат количеството метан, освободен от кравите с 25-30 %, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР