Дания ще дари военно оборудване и финансова подкрепа на Украйна

...
Дания ще дари военно оборудване и финансова подкрепа на Украйна
Коментари Харесай

Дания дарява $250 млн. военна помощ на Украйна

Дания ще подари военно съоръжение и финансова поддръжка на Украйна на стойност 1,7 милиарда датски крони (250 милиона долара). Това съобщи министърът на защитата на северната страна Троелс Лунд Поулсен, представен от Ройтерс.

По думите му Дания ще понижи военното си наличие в Ирак от началото на 2024 година и вместо това ще се концентрира върху балтийските страни, предлагайки на НАТО батальон за отбрана на района. Очаква се батальонът да се състои от сред 700 и 1200 бойци и да бъде ситуиран в Латвия за интервал от 4 до 6 месеца годишно.

През останалата част от годината войските ще останат в Дания, подготвени да бъдат ситуирани в балтийските страни при положение на рецесия, разясни министърът.

Трябва да сме готови датското наличие в Балтика да бъде дълготрайно и има потребност от балансиране сред това да имаме бойци на място и да сме подготвени да ги разположим от Дания, уточни Поулсен.

Дания ще изтегли една от своите единици за сигурност и конвой от към 105 бойци в Ирак от февруари идната година, само че ще продължи да дава личен състав и препоръки на задачата на НАТО в Ирак, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР