Дания първа в Европа премахва всички мерки срещу коронавируса. Страната

...
Дания първа в Европа премахва всички мерки срещу коронавируса. Страната
Коментари Харесай

Първата страна в Европа, която премахна всички мерки срещу коронавируса

Дания първа в Европа отстранява всички ограничения против ковид. Страната счита да се оправи с по-лекия вид " Омикрон " макар рекордния брой случаи, разчитайки на високата степен на имунизация, съобщи bTV.

След първия опит за унищожаване на всичките ограничавания сред септември и ноември скандинавската страна още веднъж се отхвърля от маските за лице, здравните пропуски и лимитираното работно време за питейни заведения и заведения за хранене. Нощните клубове още веднъж отварят порти от 1 февруари, когато завършват и рестриктивните мерки за броя на хората, позволен за събирания на закрито.

Остават единствено няколко ограничавания по границите на страната за неимунизирани пасажери, идващи от страни отвън Шенген. Облекчаването идва, защото Дания записва към 40 000-50 000 нови случая на ковид на ден, или съвсем 1% от 5,8 милиона поданици на страната. Повече от 60% от датчаните са получили трета доза - един месец преди графика на здравните управляващи, в съпоставяне със приблизително равнище за Европейски Съюз от малко под 45%.

Здравните управляващи пресмятат, че 80% от популацията, в това число преболедувалите неотдавна, е предпазено против тежки форми на болестта. Датската здравна работа сега предлага тези, които имат позитивна проба, да се изолират за четири дни, до момента в който контактните случаи към този момент не би трябвало да се слагат под карантина. Маските за лице и здравните пропуски също се предлагат за визити в болница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР