Дания отказа окончателно да даде разрешене за строителството на газопровода

...
Дания отказа окончателно да даде разрешене за строителството на газопровода
Коментари Харесай

Дания не дава разрешение за Северен поток-2, строителството трябва да бъде спряно

Дания отхвърли дефинитивно да даде разрешене за строителството на газопровода " Северен поток " в своя континентален шелф,, като се аргументира с въздействието на плана върху нейната сигурност, написа Le Monde.

Официално, строителството на газопровода чиято дължина е 1 200 километра и би трябвало да доставя газ от Русия в Германия, се движи по график. Но стоежът, който се финансира от съветския " Газпром " ще би трябвало да бъде спрян, тъй като Дания не позволява тръбата да мине през нейната територия.

Ако съветският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел настояват, че става дума за чисто бизнес план, то датският министър председател Ларс Расмуссен счита, че не би трябвало да се пренебрегва политическото въздействие.

" Геополитическата обстановка в района се промени фрапантно: спорът в Украйна, напрежението в Балтийско море, нарушаванията на нашето въздушно пространство, разполагането на ракетите " Искандер " в Калининградска област ", изрежда причините си някогашният министър на защитата на Дания Ник Хеджеруп.

Датският парламент одобри корекция, съгласно която министърът на външните работи да постанова несъгласие на всяко строителство в датския континентален шелф, в случай че ппрецени, че ползите на страната в областта на сигурността и дипломацията са застрашени. /Faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР