Дания обяви днес, че ще продължи до 12 ноември срока

...
Дания обяви днес, че ще продължи до 12 ноември срока
Коментари Харесай

Дания продължава до 12 ноември паспортните проверки на границата си с Германия

Дания разгласи през днешния ден, че ще продължи до 12 ноември периода на деяние на въведените през 2016 година паспортни инспекции по границата си с Германия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

"Все още има напън върху външните граници на Европа и провокации от мигранти, които се придвижват из Европа ", сподели министърът на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойбер. По думите й "Дания към момента е под сериозна терористична опасност, което прави нужни граничните инспекции ".

Вчера шведското министерство на правораздаването също разгласи, че ще продължи с още шест месеца граничния надзор, като се базира на съображения за сигурност. През януари 2016 година датската полиция стартира инспекции по някои от 15-те гранични КПП-та към Германия, включително на фериботни терминали и на сухопътната граница. Впоследствие към служителите на реда се причислиха и бойци от вътрешните войски.

Дания и Швеция, които са страни по Шенгенското съглашение, и още няколко страни от Европейски Съюз вкараха краткотрайно надзор по вътрешните се граници в съюза, откакто през 2015 година в Европа влязоха стотици хиляди мигранти, напомни ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР