Дания обмисля да забрани събития, които обиждат религиите, заявиха от

...
Дания обмисля да забрани събития, които обиждат религиите, заявиха от
Коментари Харесай

Дания обмисля забрана за изгарянето на Корана

Дания обмисля да забрани събития, които " наскърбяват религиите " , обявиха от датското външно министерство, откакто на няколко пъти през последните седмици бе разпален Корана от крайнодесни групи пред непознати посолства на мюсюлмански страни в Копенхаген, написа " Политико ".

Датското държавно управление ще " изследва опцията за интервенция в специфични обстановки, когато да вземем за пример други страни, култури и религии биват обиждани " , се споделя в изказване на външното министерство, добавяйки, че изгарянията са " надълбоко обидни " и " работят в ръцете на екстремистите. "

" Трябва да намерим юридически инструмент, който ни разрешава да предотвратим изгарянето на Корана пред задгранични посолства в Дания ", сподели външният министър Ларс Льоке Расмусен пред публичната телевизия DR в неделя, добавяйки, че този ден в Копенхаген е имало " пет изгаряния на Корана ".

Няколко изгаряния на Корана са осъществени в Дания и Швеция, където актът е позволен от законите за свободата на изложение и правото на митинг.

Миналата седмица крайнодясна група, която назовава себе си " Датските патриоти ", провежда

Тези акции провокираха и бяха
 Ирак осъди изгарянето на Корана в Дания
Ирак осъди изгарянето на Корана в Дания

Остро реагираха и други мюсюлмански страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР