Дания и още 10 страни от ЕС призоваха за създаването

...
Дания и още 10 страни от ЕС призоваха за създаването
Коментари Харесай

Европа без коли на бензин и дизел след 2030 година, призова Дания

Дания и още 10 страни от Европейски Съюз приканиха за основаването на европейска тактика за последователно извеждане на дизеловите и бензинови коли от употреба, която да разреши 2030 година да бъде неразрешена продажбата им във всички страни от съюза, за битката с климатичните промени, съобщи Ройтерс.

Дания насочи предлагането през вчерашния ден на европейска среща на министрите на околната среда, която се състоя в Люксембург, съобщи Българска телеграфна агенция.

 Една от задачите на новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е да трансформира Европа в първия въглеродно безпристрастен континент до 2050 година. Според датската делегация постигането на тази цел минава наложително през доста понижаване на въглеродните излъчвания на транспортния бранш.

Европейски Съюз цели до 2030 година да понижи с 40 на 100 въглеродните си излъчвания, с цел да помогне за битката с световното стопляне, напомня Ройтерс. През 2018 година датското държавно управление разгласи, че ще забрани продажбата на нови коли, задвижвани с изкопаеми горива. По-късно Дания се отхвърли от концепцията, тъй като тя щеше да влезе в спор с европейските правила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР