Даниил Медведев вече ясно заяви, че е явният лидер на

...
Даниил Медведев вече ясно заяви, че е явният лидер на
Коментари Харесай

Медведев за предстоящия финал: Надявам се да накарам историята отново да почака

Даниил Медведев към този момент ясно съобщи, че е явният водач на новото тенис потомство и демонстрира невероятна непоклатимост в игрови и ментален аспект. Световният номер две е първият тенисист, който незабавно доближава до " мейджър " край, откакто е спечелил дебютната си купа на това равнище и наподобява изцяло непреклонен. Сега обаче му следва съдбоносен дуел за трофея на Аустрелиън Оупън, в който негов противник ще бъде Рафаел Надал, а ето и какви са мислите на руснака във връзка с идното предизвикателство:

За идния край:

- Тепърва би трябвало да обсъдя тактиката с треньора си. Имам отрицателен опит от миналогодишния край в Мелбърн и ще се опитам да бъда доста по-готов и да дам всичко от себе си на корта. Ясно е, че Надал е един от най-борбените състезатели в Тура, тъй че чакам тежка физическа борба. Рафа обича да въвлича противниците си в дълги разигравания, а аз също нямам нищо срещу сходен вид игра и евентуално ни чака един доста дълъг мач.

За смисъла на вероятното рекордно достижение от страна на Надал - 21 трофеи от Шлема:

- Честно казано не съм повлиян от това, че той може да реализира нещо историческо. Тази борба е напълно негова, до момента в който аз мога да се разгранича от нея и да играя без никакво напрежение. Наясно съм какво може да реализира Надал, както и бях наясно с вероятностите пред Джокович в Ню Йорк, единствено че виждам да се разгранича и просто да се състезавам за моята " скромна " втора купа от Шлема.

За възприятието да играеш против сходна легенда на финала:

- Спомням си по какъв начин като дете заставах против стената и си представях, че играя финали против Роджър и Рафа, а в този момент в действителност имам опцията да се състезавам с тях за най-големите трофеи. Уважавам безпределно доста Надал, защото постоянно е кадърен да увладее страстите си, което е извънредно мъчно за мен, въпреки че работя по въпроса. В неделя ще е наложително да покажа 100% от опциите си, в случай че желая да имам късмет за победа и нека накарам историята още веднъж да изчака.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР