Даниил Медведев стартира с победа защитата на титлата си от

...
Даниил Медведев стартира с победа защитата на титлата си от
Коментари Харесай

Медведев започна успешно защитата на титлата в Маями, Сабаленка отпадна при жените

Даниил Медведев започва с победа отбраната на купата си от Мастърса в Маями, откакто надделя безапелационно Мартон Фучович с 6-4, 6-2. Срещата продължи час и 20 минути.


Третият в схемата руснак направи общо три пробива в подаването на коравия маджарин, с цел да откри място в трети кръг, където го чака 30-ият подложен Камерън Нори. Британецът преодоля мъчно представителя на Италия Флавио Коболи в три сета.

Напред в шампионата не престават и поставените под номер 1 и 2 в схемата надлежно Карлос Алкарас и Яник Синер. Шампионът в Индиан Уелс Алкарас даде единствено три гейма на сънародника си Роберто Карбайес Баена, до момента в който Синер се оправи с италианеца Андреа Вавасори също в два сета. За миналогодишния финалист Синер следва мач с Талон Грикспор, до момента в който Алкарас ще има пред себе си завладяващо предизвикателство в лицето на Гаел Монфис.

Номер 4, 7 и 8 в конкуренцията при мъжете надлежно Каспер Рууд, Александър Зверев и Хуберт Хуркач също започнаха с победи. Аут от конкуренцията обаче са 10-ият, 12-ият и 13-ият надлежно Стефанос Циципас, Тейлър Фриц и Томи Пол. Втори триумф реализира ветеранът Анди Мъри, който след Матео Беретини повали и 29-ият подложен Томас Мартин Ечевери - аржентинецът, който по-рано спря британеца на Аустрелиън Оупън. Мъри ще играе в идната фаза с Томаш Махач от Чехия.


При дамите, втората сложена Арина Сабаленка, която неотдавна загуби някогашния си другар Константин Колцов, отпадна рано-рано в трети кръг след проваляне от Анхелина Калинина с 4-6, 6-1, 1-6. Сабаленка стартира с пробив мача, само че по-късно съперничката й се завърна в частта и в последна сметка завоюва с 6-4. Последва мощен сет за беларускинята, преди да вземе единствено гейм в решителната трета част. За Калинина следва мач с казахстанката Юлия Путинцева.

Номер 1 в схемата Ига Швьонтек започва на високи обороти и отвя Камила Джорджи от Италия след 6-1, 6-1. Шампионката от 2022 ще играе с Линда Носкова от Чехия в идващия си мач - това ще бъде трети дуел сред двете от началото на сезона, като салдото е 1-1 победи - Швьонтек завоюва в Индиан Уелс, само че младата чехкиня я надделя по-рано на Аустрелиън Оупън.

Миналогодишната финалистка Елена Рибакина записа сложна победа над Тейлър Таунзенд в три сета. Аут от конкуренцията е шестата сложена Онс Жабер, която загуби от рускинята Елина Аванесян в три сета. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР