Даниил Медведев спечели първия мач от Финалите на Следващата генерация

...
Даниил Медведев спечели първия мач от Финалите на Следващата генерация
Коментари Харесай

Медведев спечели първия мач с експерименталните правила в тениса

Даниил Медведев завоюва първия мач от Финалите на Следващата генерация – шампионата на най-хубавите тенисисти до 21 години, който се играе с пробни правила.

Медведев победи в съветско дерби Карен Хачанов с 3:1 сета – 2:4, 4:3(6), 4:3(3), 4:2 за час и 49 минути игра.

Както виждате от резултата, едно от пробните правила е смяната на формата – 3 от 5 сета и до 4 гейма във всеки сет с тайбрек при 3:3.

За първи път в деяние видяхме и системата „ Ястребово око на живо”, посредством която всяка една топка в навън бе отсъждана мигновено от записан глас, който споделя „ аут”, а съдията на стола бе единственото публично лице на корта.

Тенисистите имаха опция и да приказват с треньорите си сред сетовете чрез слушалки с микрофон, а при 40:40 геймът завършваше с решаваща точка, при която сервиращият избира от кое място да бие началния си удар.

Двубоят в Милано започва с пробив за Хачанов, който се оказа задоволителен за триумфа в първия сет. Във втората част пробиви нямаше, а Медведев изравни след 8:6 в тайбрека. В третия сет двамата си размениха по пробив, а още веднъж Медведев бе по-добър в тайбрека. Решителен пробив за 4:2 в четвъртия пък постави завършек на мача и донесе първа победа за международния №65 в Милано.

В другия мач от групата един против различен ще се срещнат Джаред Доналдсън и Борна Чорич, а през днешния ден ще се изиграят и мачовете от група В – Денис Шаповалов против Хьон Чунг и Андрей Рубльов против Джанлуиджи Куинци.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР