Даниил Медведев си гарантира участие в полуфиналите на заключителния Мастърс

...
Даниил Медведев си гарантира участие в полуфиналите на заключителния Мастърс
Коментари Харесай

Медведев пречупи Зверев и е първият полуфиналист в Торино

Даниил Медведев си подсигурява присъединяване в полуфиналите на заключителния Мастърс на осемте най-хубави в Торино, откакто в оспорван конфликт пречупи съпротивата на Александър Зверев със 7-6 (7), 6-4 за малко над час и 45 минути игра.


Двубоят стартира с пробив на сметката на третия в схемата руснак, само че Зверев се окопити и го върна в шестия гейм. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който германецът поведе с 4-1 точки и имаше два сетбола, само че Медведев приключи мощно дългия гейм със серия от три безответни точки, с цел да поведе в сетовете. Във втория играта вървеше гейм за гейм, като Зверев пропусна брекпойнт в деветия и незабавно по-късно бе осъден за завършек на срещата.

„ Беше доста сложен мач от психическа позиция. Започнах доста добре, играех мощно. Той още не беше намерил темп, само че в един миг се окопити и в този момент, заради някаква причина, аз започнах да играя по-лошо за къс интервал от време. Щастлив съм, че съумях да се възстановя и да играя по-добре в края на първия сет. В края и на два сета бе доста оспорвано…в тайбрека той имаше сетбол на личен сервис. Щастлив съм, тъй като тази година изгубих някои от тези завързани дуели “, сподели Медведев след мача.

Зверев, който на старта победи Карлос Алкарас, направи повече уинъри от противника – 26 против 18, а броят непредизвикани неточности бе еднакъв – 8 за германеца и 6 за Медведев. Руснакът не може да бъде преместен от едно от първите две места в Червената група, до момента в който Зверев и Алкарас ще се борят за второто място на полуфиналите от групата. В последните мачове германецът играе с Андрей Рубльов, а испанският гений се изправя против Медведев.

Днес предстоят последните срещи от Зелената група. Световният номер 1 и настоящ първенец Новак Джокович играе с първата резервата Хуберт Хуркач, който размени отдръпналия се поради контузия Стефанос Циципас, от 15:30 часа българско време, а вечерта от 22:00 любимецът на домакините Яник Синер има за противник дебютанта Холгер Руне. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР