Даниил Медведев се класира за полуфиналите на тенис турнира в

...
Даниил Медведев се класира за полуфиналите на тенис турнира в
Коментари Харесай

Медведев е на полуфинал в Аделаида

Даниил Медведев се класира за полуфиналите на тенис шампионата в Аделаида.

Световният номер 7 победи Карен Хачанов 6:3, 6:3, с цел да доближи до финалната четворка на шампионата на твърди кортове след 78 минути игра на четвъртфинала.

Руснакът означи шест аса и приключи с 88% извоювани точки на първи сервис.

" Не бяхме играли с Карен от 2019 година, това е много дълго. Надяваме се, че ще можем да играем с Карен повече мачове в по-късните стадии на шампионатите. Щастлив съм, че съумях в действителност да подвигна равнището си, изключително в края на двата сета, и в действителност съм благополучен, че стигнах до полуфиналите “, съобщи Медведев след успеха.

Медведев към момента не е изгубил сет тази седмица в Аделаида, където съумя да премине през Лоренцо Сонего и Миомир Кечманович в първите си два кръга. 14 от неговите 15 трофеи са точно на шампионати на твърди кортове. На полуфинала Медведев ще спори с спечелилия от срещата сред първия подложен Новак Джокович и седмия Денис Шаповалов.

Reunited

Good friends Medvedev and Khachanov are set to meet for the first time since 2019 at
— Tennis TV (@TennisTV)

„ Мисля, че един от тях има доста трофеи и доста обича да играе в Австралия “, сподели Медведев за Джокович, запитан за евентуалните му съперници на полуфинала. " Мисля, че той не е губил отдавна тук, само че ще виждам техния мач. Никога не знаеш какво ще се случи. Денис е толкоз мощен състезател и даже в случай че към момента не е съумял да победи Новак, този миг ще пристигна един ден ", разяснява още Медведев.

За полуфиналите се класира и 22-годишният Себастиан Корда. Американецът в профил Яник Синер с 7:5, 6:1 и на полуфиналите ще спори с Йошихито Нишиока.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР