Даниил Медведев продължи с великолепното си представяне в последния месец,

...
Даниил Медведев продължи с великолепното си представяне в последния месец,
Коментари Харесай

Медведев надви Синер за титлата в Маями

Даниил Медведев продължи с превъзходното си показване в последния месец, откакто победи на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Маями, надигравайки Яник Синер със 7-5, 6-3 за малко над един час и половина. След като завоюва купите в Ротердам, Доха и Дубай в следващи седмици и стигна до финала на Индиан Уелс, където отстъпи на Карлос Алкарас, руснакът добави още един трофей към сбирката си .
Яник Синер (л) и Даниил Медведев (д).
Началото бе по-стабилно за Медведев, който имаше ранен късмет за пробив, само че италианският му конкурент, който на полуфиналите обърна първенеца от предходната година Алкарас, се оправи. След четири избавени точки за пробив в петия гейм на откриващия сет, Синер най-накрая се добра до брейк преднина, който обаче бе мигновено премахнат от руснака. Двамата влязоха в замяна на мощни сервис геймове, преди Медведев да се възползва от слаб подобен на Синер в 12-ия, с цел да поведе в резултата.

Втората част стартира по-силно за първенеца от Ю Ес Оупън 2021, който проби първия сервис гейм на Синер за сета. Италианецът се събра и върна брейка, единствено с цел да бъде продънен още веднъж от безкомпромисния руснак. До края на частта Медведев не позволи нови съмнения и по този начин ликува с купата. Той загуби единствено пет точки на първи сервис за целия мач. Любопитно е, че и двамата завършиха с идентичен баланс при уинърите и непредизвиканите неточности – 27 на 14.

За Медведев това е 19-а купа в кариерата и пета от сериите Мастърс 1000 – последният му трофей от тази категория пристигна на шампионата в Канада през 2021. 21-годишният Синер остава със седем трофеи в сбирката си – по-рано през годината той стигна до полуфиналите на Индиан Уелс, като за повторно губи разногласието за трофея в Маями след 2021-а, когато загуби от поляка Хуберт Хуркач в два сета. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР