Даниил Медведев напомни за колебанията си от мача си във

...
Даниил Медведев напомни за колебанията си от мача си във
Коментари Харесай

Медведев спря серията от 12 поредни победи на световния №32 и крачи уверено напред в Ню Йорк!

Даниил Медведев подсети за съмненията си от мача си във втория кръг на тазгодишния US Open, когато злополучно загуби сет, само че макар тези компликации, изнесе нова тенис лекция на кортовете в Ню Йорк и се класира за втората седмица на шампионата. Руснакът, чиято единствена купа от Големия шлем датира точно от конкуренцията в Манхатън, през днешния ден ни даде ниво, покрай най-хубавото си такова, и постави завършек на серията от 12 следващи победи на Себастиан Баез, спечелил поредно трофеите в Уинстън-Сейлъм и в Кицбюел, като го пречупи след 2 часа и 40 минути на " Артър Аш Стейдиъм " - 6:2 6:2 7:6(6)

Така международният номер три, явяващ се един от главните любимци за спечелването на оценката на US Open, подпечата класирането си за осминафиналната фаза в надпреварата, където му следва да срещне 13-ия подложен Алекс де Минор, от който ще търси реванш за загубата си на Мастърса в Торонто през предишния месец.

Началото на дуела за московчанина настъпи с известни компликации, откакто Баез показва способността си да се надлъгва от главната линия и с голяма мощност във форхендите си бе близо да пречупи отбраната на любимеца, достигайки до два брейкбола в дебютното му подаване. От този миг нататък обаче Медведев си стъпи крепко на краката и пласира поредност от първи сервиси, с цел да удържи своето, като след това наложи превъзходството си в разиграванията и въпреки латиносът да имаше моментни прояви на талантливост в атакуващ проект, то грешките му доминираха и третият подложен на три пъти отмъкна сервиса на международния номер 32, до момента в който едвам един път позволи да загуби своя, при което записа откриващия сет на сметката си.

Подемът на някогашния първенец в шампионата продължи с цялостна мощ и на старта на втората част, когато той наложи напълно волята си в размените от дъното на корта, с цел да пробие рано, като скоропостижно разполагаше с опция да дублира преднината си. Попаднал в затруднено състояние, международният номер 32 показва темперамент и влезе серия от печеливши комбинации, с цел да се разпише в резултата, само че оттова насетне нямаше противопоставяне против монотонния жанр на любимеца, който за повторно отмъкна началния удар на 170-сантиметровия аржентинец и се приближи на един сет разстояние от успеха.

С настъпването на третата част броят на грешките в играта на московчанина се усили доста, при което Баез на собствен ред пък усъвършенства акуратността в атакуващите си отигравания и осъществя пробив в четвъртия гейм, като последователно си обезпечи две благоприятни условия за удвояване на своето преимущество. В тези моменти Медведев на процедура се намираше " отвън кожата си " и гневните реплики и жестове посока своя щаб не закъсняха, само че все пак, то международният номер 3 резервира нужното хладнокръвие в основните обстановки.

Същевременно в Ню Йорк заваля и среднощен дъжд, като играта бе прекратена в границите на четвърт час, поради обстоятелството че трябваше да бъде затворен покривът на " Артър Аш Стейдиъм ", което разреши на руснака изцяло да премисли събитията на корта и резултатите бяха налице - върнат пробив в последния вероятен миг, когато новобранецът сервираше за спечелването на сета. Впоследствие третият подложен преодоля нова рецесия в представянето си и избави сетбол на начален удар, с цел да възвърне паритета в статуквото, преди да станем очевидци на тайбрек, в който атрактивните разигравания изобилстваха и руснакът пропиля преднина от 6:3 точки, само че в последна сметка остана невъзмутим и посредством ас оползотвори четвъртия си мачбол.

Daniil closes the door in the third!

Week 2 is next
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР