Даниил Медведев изпитваше меко казано негативни чувства към играта на

...
Даниил Медведев изпитваше меко казано негативни чувства към играта на
Коментари Харесай

Медведев след титлата в Рим: Сега с клея сме нещо като приятели, но все още не го обичам

Даниил Медведев изпитваше меко казано отрицателни усеща към играта на клей, само че сигурно обстановката е малко по-различна, откакто руснакът завоюва купата на Мастърса в Рим с триумф над Холгер Руне във финала. Самият международен номер три признава по какъв начин към момента не може да повярва какво се е случило и още веднъж беше извънредно прям в медийните си изяви след завоювания трофей, като наподобява към момента не е заобичал землените кортове, въпреки несъмнено да е омекнал по отношение на тях:

" Честно казано в един миг въобще не мислех, че ще печеля купа на червени кортове, а какво остава за такава от " Мастърс " сериите. Титлата ми на US Open си остава номер едно, само че този триумф се подрежда незабавно по-късно, тъй като беше в действителност непредвиден. Ако би трябвало да бъда почтен, то всеки един всред Джокович, Надал, Циципас и Зверев е доста по-добър състезател на клей, в сравнение с съм аз и в действителност не е за поверие, че завоювах шампионата и то с победи над двама от тези тенисисти.

В началото на годината започнаха да употребявам нов кордаж и нещата изобщо не се получаваха. Изпитвах големи подозрение в позитивния резултат от тази смяна и даже мислех да се върна към остарелия, с който играех добре, само че въпреки всичко взех решение да продължа да пробвам и сега боготворя този кордаж. Всъщност той е една от аргументите да се представям по-добре на клей, тъй като е по-мек и ми разрешава да играя със страхотна дълбочина в ударите.

Благодарен съм на моята брачна половинка и екип, които ме тласкат да реализирам привидно немислимото. Що се отнася до публиката, то какво да ви кажа? Понякога аз ги нервирам, от време на време те ме нервирам, от време на време аз ги върша щастливи, от време на време те ме вършат щастливи. Точно в този миг съм в действителност благополучен и се надявам това да важи и за феновете.

Чувствам се чудесно и безспорно това беше най-хубавата ми седмица в живота върху тази настилка, само че не желая да имам прекомерно огромни упования за Ролан Гарос, тъй като там мачовете са във формат 3 от 5 сета и конкуренцията ще е още по-сериозна. Никога не съм прекосявал четвъртфиналите в Париж и ще би трябвало да бъда на 100 %, в случай че желая да реализира добър резултат. Все отново е добре да влезеш с висока доза самочувствие в шампионат от Големия шлем и несъмнено към този момент имам вяра, че мога да се показва в действителност добре, което не беше тъкмо по този начин до неотдавна.

Дали обичам клея? Сега сме нещо като другари. Моята единствена тенис обич са твърдите кортове. Все още не обичам клея " - приключи шеговито новият първенец в Рим.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР