Даниела Петкова, шефката на най-голямата частна пенсионна компания у нас

...
Даниела Петкова, шефката на най-голямата частна пенсионна компания у нас
Коментари Харесай

Несменяемата шефка на ПОК Доверие се пенсионира след 30 години владичество

Даниела Петкова, шефката на най-голямата частна пенсионна компания у нас – ПОК " Доверие ", се отдръпва от поста. Тя си потегля след цели 30 години работа в компанията, а нейната позиция се поема от Светла Несторова, която досега управлява животозастрахователната компания " Булстрад Живот ".

И двете сдружения са част от " Виена Иншурънс Груп " - водещата застрахователна група в Централна и Източна Европа, основана във Виена. Тя сплотява над 50 застрахователни компании и пенсионни фондове в 30 страни с над 29 000 чиновници и работи за над 28 млн. клиенти.

Рокадата бе оповестена от Петер Хьофингер, ръководител на надзора на ПОК " Доверие ". " Това е еволюционна стъпка в една естествена промяна на поколенията, която идва да обезпечи продължаващо развиване и стратегическа последователност на две извънредно сполучливи компании със мощни управителни екипи ", разяснява той в изказване до медиите. Макар и да не е посочено публично, съгласно източник на Lupa.bg досегашната началничка се пенсионира.

Даниела Петкова е част от екипа на " Доверие " от самото основаване на сдружението през 1994 година До 2000 година работи първо като основен счетоводител, а по-късно и като финансов шеф. От 2000 до 2012 година е основен изпълнителен шеф на ПОК " Доверие ", а досега е и ръководител на управителния съвет. " Под нейно управление сдружението се трансформира в най-успешната пенсионно-осигурителна компания на българския пазар ", напомнят от " Виена Иншурънс Груп ".

По данни на Комисията за финансов контрол към края на 2022 година над 1,2 млн. български жители са обезпечени в пенсионните фондове, ръководени от ПОК " Доверие ", а активите под ръководство надвишават 4.7 милиарда лв..



Светла Несторова ще ръководи отсега нататък ПОК " Доверие "

Светла Несторова, която поема ръководството на " Доверие ", през последните 20 години е част от екипа на застрахователното сдружение " Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп " - водеща компания в живото- и здравното обезпечаване у нас, която работи за над 1 милион клиенти. Несторова е била член на одитния комитет на ПОК " Доверие " в интервала 2013 – 2017 година, а в интервала 2017 – 2019 година е била член на надзорния съвет на компанията. От 2016 година е член също и на УС на " Булстрад Виена Иншурънс Груп " ЕАД.

Ръководният пост в " Булстрад Живот ", който се освобождава от Несторова, пък се поема от Ангел Виденов, който ще е новият основен изпълнителен шеф и ръководител на управителния съвет. Той работи в сдружението от 2007 година, а от 2016 година досега е член на УС и изпълнителен шеф. Ангел Виденов има дълготраен професионален опит и експертиза в застраховането. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР