Даниел Митов отказва предложението на служебния премиер Димитър Главчев да

...
Даниел Митов отказва предложението на служебния премиер Димитър Главчев да
Коментари Харесай

Даниел Митов отказа предложението да бъде външен министър

Даниел Митов отхвърля предлагането на служебния министър председател Димитър Главчев да заеме поста министър на външните работи.

По думите му с отхвърли да издаде декрет за назначението му на поста, президентът Румен Радев не е издържал теста за геополитическата му ориентировка и в този момент отговорността е при президента - " външният министър си е негов ".

" Искам да благодаря на Главчев за доверието, на Борисов, че подходи с схващане към тази възможна моя роля в служебния кабинет. Аз одобрих не тъй като за мен е самоцел да съм външен министър - бил съм външен министър. Приех, тъй като е значимо в тази обстановка да имаме външнополитически курс, който да е проатлатнически, пронатовски, проевропейски. Затова съм приел.

В тази обстановка за мен е ясно, че не трябва да се трансформирам в ябълка на раздора или в каквато и да е фигура, която да разделя обществото или да пречи на институциите да си правят работата.

Затова сигурно - отдръпвам своето утвърждение за това да бъда външен министър и още един път ми се желае да подчертая обстоятелството, че в тази обстановка, при изменена конституция, в която се търсят партийни салда и в служебно държавно управление с представители на всички значими партии е ясно, че не е проблем политически и партийно оцветени хора да заемат сходни постове.

Разочарованието ми е от позицията на ПП-ДБ в тази ситуация. Вместо да поддържат нашата номинация, те избраха да влязат в логиката на президента Радев и да поддържат неговата позиция. Така че мога да успокоя Радев - както бяха с него при неговото преизбиране, по този начин в този момент умерено можем да му кажем: " Спокойно господин Радев, ПП-ДБ са с вас ", разяснява Митов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР