Даниел Митов отказва предложението на служебния премиер Димитър Главчев да

...
Даниел Митов отказва предложението на служебния премиер Димитър Главчев да
Коментари Харесай

Даниел Митов: Отказвам се от предложението да стана външен министър

Даниел Митов отхвърля предлагането на служебния министър председател Димитър Главчев да заеме поста министър на външните работи.

" Не желая да се трансформирам в ябълката на раздора. Смятам, че България би трябвало да е с пронатовска позиция, каквато имам и аз самият. Разочарован съм от позицията на ПП-ДБ, които застанаха зад президента. Мога в този момент да успокоя Радев: Господин президент, с Вас са! Сега отговорността за Министерство на външните работи е на президента, той ще носи отговорност за министъра. А на Стефан Димитров брат му Георги Димитров персонално съм го уволнявал от Министерство на външните работи два пъти " - съобщи Митов.

Даниел Митов благодари на служебния министър председател Главчев за доверието, както и че е подходил с схващане към тази възможна негова роля в служебния кабинет.

Той още веднъж сподели, че е приел не тъй като за него е самоцел да бъде външен министър, защото към този момент е заемал този пост. " Приех, тъй като е значимо в тази обстановка да имаме външнополитически курс, който да е проатлатнически, пронатовски, проевропейски. Затова съм приел ", посочи Митов.

В тази обстановка за мен е ясно, че не трябва да се трансформирам в ябълка на раздора или в каквато и да е фигура, която да разделя обществото или да пречи на институциите да си правят работата.

" Със сигурност - отдръпвам своето утвърждение за това да бъда външен министър и още един път ми се желае да подчертая обстоятелството, че в тази обстановка, при изменена конституция, в която се търсят партийни салда и в служебно държавно управление с представители на всички значими партии е ясно, че не е проблем политически и партийно оцветени хора да заемат сходни постове ", съобщи Митов. 

Коментарът му е във връзка поисканите от служебния министър председател Димитър Главчев рокади в състава на Министерски съвет. В предлагането си до президента Румен Радев министър-председателят предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР