Даниел Колинс спечели най-голямата титла в кариерата си, след като

...
Даниел Колинс спечели най-голямата титла в кариерата си, след като
Коментари Харесай

Колинс ликува с титлата в Маями в прощалния си сезон в Тура

Даниел Колинс завоюва най-голямата купа в кариерата си, откакто надделя Елена Рибакина със 7-5, 6-3 за малко над два часа игра. Това е първи трофей от WTA 1000 за американката, която разгласи през януари, че това бъде последният й сезон в Тура.


Представителката на домакините, 53-а в международната класация, отрази шест точки за пробив пред съперничката в откриващия сет, преди устойчивостта й да си каже думата и тя да пробие в 12-ия гейм, с което да постави завършек на частта. Във втората Колинс започва с брейк, който бе мигновено върнат от четвъртата в схемата. Рибакина обаче се пропука още веднъж в осмия гейм, откакто пропиля нови два шанса за пробив в предходния, и макар че имаше още две точки за пробив в деветия гейм, Колинс показва темперамент, с цел да затвори мача в своя изгода.

Американката избави 10 от 11-те благоприятни условия за пробив пред някогашната шампионка на Уимбълдън. За Колинс това е общо трета купа в професионалната кариера след тези в Палермо и Сан Хосе, като последната пристигна преди близо три години. Тя е и някогашна финалистка на Аустрелиън Оупън от 2022, когато отстъпи на Ашли Барти. Освен трофея, Колинс прибира и стабилен чек от над 1 млн. $.

Рибакина от своя страна още веднъж бе спряна на финала във Флорида, откакто предходната година загуби от Петра Квитова. Казахстанката остава с две трофеи от WTA 1000 и общо седем в кариерата, при 11 изгубени. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР