Даниел Абед Халиф: Избягал затворник, който вероятно търси храна, за да оцелее - но повишеният адреналин може да го накара да се подхлъзне

...
При условие, че заподозреният терорист все още е в Лондон
Коментари Харесай

При условие, че заподозреният терорист все още е в Лондон или е пътувал до друг голям град, питейна вода също ще бъде лесно достъпна от - през фонтани на открито или в ресторанти за бързо хранене, добавя тя.

Най-новото бягство от затвора на Даниел Халиф: Полицията разследва забелязания беглец в Уондсуърт и предлага награда от £20 000

„Оцеляването в града е предизвикателство - но има много храна и напитки, които можете да намерите, ако можете да избегнете наблюдението.

"Можете да оцелеете три седмици без храна и три дни без вода - но той се нуждае от тези неща, за да поддържа мозъка си работи."

Тъй като цялата страна го търси, повишеният адреналин, който ще изпита, също може да го накара да направи грешка и неволно да разкрие местоположението си.

Даниел Халиф: Потвърдено забелязване на избягал заподозрян за тероризъм, казва полицията

Изображение: Полицейска снимка на Даниел Абед Халиф

Д-р Робинсън от Университета на Централен Ланкашър казва пред Sky News: " Психологически това е доста голямо предизвикателство.

„Това високо ниво на адреналин, да бъдеш свръхнащрек през цялото време и това увеличаване на тревожността, което върви заедно с това… можеш да бъдеш по-небрежен, когато си под напрежение че стресът и обикновеното подхлъзване могат да се случат много лесно."

Халиф, на 21 години, също е вероятно да има повишено ниво на тестостерон, което може да увеличи склонността му към насилие, казва тя.

< p>Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

Ник Ярис, оправдан затворник, осъден на смърт, оцелял 25 дни в бягство в САЩ, е съгласен.

„Страхът кара хората да правят неща, които иначе не биха направили“, казва той пред Sky News.

„Нараних хората, когато избягах. Той е в ситуация, в която вярва, че може да бъде застрелян всеки момент. Така че той е в опасност да нарани някого в отчаяние."

Г-н Ярис, който е излежал присъда за изнасилване и убийство, които не е извършил, добавя, че при толкова много залог, Халиф едва ли е спал оттогава той избяга.

„Това е най-голямото събитие в младия му живот. Това няма да стане така, както той иска – той ще направи огромна грешка.“

Бивш избягал от Death Row: „Заподозреният за тероризъм вероятно е извън района“

Прочетете още:
Какво животът е като в затвора, от който Халиф избяга
Защо не го удариха в Белмарш?
Всичко това до некомпетентност или тайно споразумение ли се дължи?

Длъжностни лица, включително комисар на метеорологичната полиция сър Марк Роули казаха, че бягството на Халиф вероятно е било планирано.

Това може да е било направено чрез заговор с персонал в затвора или съучастници извън затвора.

Както и практическата подкрепа на някой, който му дава достъп до дрехи, храна, пари или подслон, наличието на някой, който да му помага, също може да му даде увереност да бяга за по-дълго, според д-р Робинсън.

„Да имаш помощта би намалила нивата на тревожност. Тази социална подкрепа и увереност биха направили пропуските по-малко вероятни", казва тя. „Това ще направи малко по-трудно за полицията да го хване като цяло, защото той ще има повече възможности."

Горещо време вероятно ще бъде полза - не недостатък

Има два други ключови елемента, които са от полза за Khalife, казват експертите.

Първо, въпреки че настоящото горещо време може да се разглежда като недостатък , по-високите нощни температури означават, че няма да се налага да търси прикритие или топлина след свечеряване - държат го далеч от зони с видеонаблюдение или хора, които биха могли да го забележат.

„Лепкаво е и неудобно през деня, но не е толкова горещо, че да има опасност за живота," казва д-р Робинсън.

"Докато той поддържа хидратация, фактът, че остава при 20Cs (68F) вечер означава, че той може да се стопли през нощта.

"Имаме хора, които са бездомни например - те се справят ден за ден, дори и да е неудобно."

Военният опит на Khalife също ще бъде безценен, г-н Ярис казва.

Изображение: Полицейско претърсване в Ричмънд Парк, югозападен Лондон

„Дори и на въвеждащо ниво в армията – вие поне знаете как да влезете в гората.“

Решението на полицията за търсене в югозападен Лондон демонстрира тази „склонност към природата“, добавя той.

И ако той е в състояние да открадне велосипед или електронен скутер, за да стигне по-далеч, това може да се поддаде на къмпингуване във ферма или в плаваща къща, казва той.

Изображение: Даниел Халиф в униформа

„Психическата издръжливост“ на военните също може да помогне

Пенсионираният военен офицер майор Майкъл Шиърър е съгласен, отбелязвайки, че дори в първото си от 14-седмичното обучение той ще е „започнал да се учи как да живее самостоятелно, но сред приятели“. е имал специфично обучение за бягство и укриване - но той ще бъде в по-добра позиция от повечето хора да "се справя с напрежението в тръбите" - като ходене на война или бягство.

Д-р Робинсън е съгласен, че "умствената издръжливост" предлагано дори от основно военно звание, ще „ви помогне да разберете собствените си ограничения, когато сте под натиск“.

Изображение: Полицейски път затваря M20 при подхода към пристанището на Дувър

Попитан дали е напуснал страната, г-н Ярис казва подобрено проверките на летищата и пристанищата правят това практически невъзможно.

Но майор Шиърър отбелязва, че „имаме хиляди нелегални имигранти, които нашите гранични сили не могат да управляват“.

„Как ние намери един човек на излизане – не мога да коментирам“, казва той.

Г-н Ярис добавя, че на мястото на Халиф би пътувал до „друг голям столичен район“ като Бирмингам или Манчестър, за да „крия всякакви други престъпления, които бих трябвало да извърша за препитание“.

Оттогава полицията каза, че е имало потвърдено виждане на Халиф в югозападен Лондон в сряда сутринта.

Очевидец съобщава, че е видял мъж, отговарящ на описанието на Khalife, „да се отдалечава от микробус на BidFood, спрял близо до южния вход на кръговото кръстовище Wandsworth“, на около миля от затвора Wandsworth.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР