Данаил Полишев спечели бронзов медал в турнира на рапира кадети,

...
Данаил Полишев спечели бронзов медал в турнира на рапира кадети,
Коментари Харесай

Данаил Полишев грабна бронза в турнира по фехтовка на рапира кадети в София

Данаил Полишев завоюва бронзов орден в шампионата на рапира кадети, който се организира в София и е годен за Европейската купа. Състезателят на фехтовален клуб Пловдив БГ игра извънредно мощно и си подели третото място в конкуренцията с Арон Бодор от Унгария. В шампионата участваха 84 рапиристи от 22 страни, измежду които са бъдещите първенци от целия свят в това оръжие.

Полишев излезе от групите с 5 победи и една загуба. В директните елиминации той се включи от втори кръг, като надви над Влад Мичу от Румъния с 15:6. В дуела за място измежду най-хубавите 16 българинът победи Хлиб Мукопад от Украйна с 15:5. В идната среща Полшев в профил Андор Колос Зогон от Унгария с 15:13. В дуела за място във финала рапиристът ни отстъпи пред Томас Просел Агуинага от Еквадор с 14:15 след извънредно оспорвана игра и приключи шампионата на трето място.

В конкуренцията се включиха още 15 българи. От групите излязоха осем от тях: Данаил Полишев, Велислав Великов, Диан Николов, Димитър Панайотов, Теодор Тодоров, Атанас Гюров, Мартин Терзиев и Иван Великов. Сред най-хубавите 64 с изключение на Полишев се класираха още 5 наши рапиристи: Велислав Великов е 42-и, Диан Николов е 50-и, Димитър Панайотов е 53-и, Теодор Тодоров е 55-и, а Атанас Гюров е 58-и.

В отборната конкуренция на кадетките се включиха 18 отбора от 8 страни. Българският тим в състав Виктория Пастърмаджиева, Габриела Топалова, Евангелина Велчева и Дея Велева се класира на 9 място. В елиминациите рапиристките ни отстъпиха пред Чехия с 33:45, а в дуелите за систематизиране на местата от 9 до 16 победиха третия отбор на Турция с 45:27, смесения тим на Перу и Венецуела с 41:40 и втория отбор на Турция с 43:42, което ги подреди на 9 място в крайното класиране.

Вторият тим на България (Ваяна Делчева, Силвия Дакова, Христина Петева и Неда Пандева) приключи конкуренцията на 15 място. Третият тим на България (Лилия Николова, Мирослава Найденова, Ива Бончева, Божидара Бончева и Евтимия Фурнаджиева) е 16-ти. Четвъртият тим на България (Калина Иванова, Дарина Панчева, Емилия Маринова и Клавдия Заимова) приключи на 17 място, а петият тим на България (София Тодорова, Елеонора Тодорова и Кристияна Дорамаджиян) е 18-и.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР